onsdag 1 december 2010

Bil, Bok & Jul-fixande


Tänk, vad jag gillar detta land!
Såååå CONVENIENT!
Här försöker man göra det mesta lätt & bekvämt. Som biltvättning tex. Varför köra och köa eller tvätta hemma och lägga minst 2 h på att få bilen ren? Vem gillar att dra fram vattenslangar, dammsugare och putsdukar! Näe, slå en signal till Miguel så kommer han över med sin van och fixar medans jag kan göra annat! Han har allt med och för några dollar blir bilen tvättad, polera och vaxad på utsidan och dammsugen och rentorkad på insidan. Helt suveränt. At your door..........

Nu är det jul igen..... Tänk, idag är det 1a december och vi planerar för fulla hus på Lucia. Alla de svenska barnen ska genomföra ett härligt traditionsenligt Lucia tåg - på engelska Lucia Pageant! Här är det inte många som känner till vår ljusdrottning. Då det är 5 svenska familjer på vår skola Walter Hays kommer det bli ett långt härligt tåg med blonda lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar. Idag har vi genrepat; Natten går tunga fjät, Staffan var en stalledräng, Goder Afton, Midnatt Råder och dikten Tomten som Philip ska läsa på svenska och kompisen Nils göra på engelska.


Och när vi ändå är inne på jul och julstämning
tog vi en vända till affären Target och köpte julpynt!

Se så fint det blivit i vår hall. Nog är det härligt mycket Christmas feeling här även om vi befinner oss i varma Californien - som för stunden är extremt kallt! Radiokanalen KOIT som vi lyssnar på liknar "Lugna favoriter" och har bytt namn; KOIT is the only station with guaranteed Christmas music, alltså bara julmusik, hela tiden, hela dagen sen 3 veckor tillbaka. Så det finns ingen risk att vi INTE ska märka av julen här! Massa härlig belysning har kommit upp på husen och det behövs verkligen för det blir bäcksvart runt 18-snåret nu.


Vi hann även med att titta in i barnen bibliotek på skolan som just nu hostar en "bokmässa"! Bokhandeln Kepler´s från Menlo Park, har inrett bibblan och barnen får frossa i böcker. Det är extremt mycket mer fokus på läsande här och barnen älskar det.... Philip hann göra en låååång lista på böcker han önskar sig till jul. Självklart är alla på engelska; The Lost Hero, Icecore, The Lightning Thief osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar