torsdag 2 december 2010

Mer jul, basket, fotboll & 3 koppar te


Philip levererar! Han läser böcker på löpande band. Ytterligare en är utläst; Three Cups of Tea av Greg Mortenson. Boken har nu hela klassen läst. Jag blev själv så nyfiken, efter att ha hört mycket om den, så nu jag läser den vuxna varianten... Verkligen en intressant och spännande bok.
Kort resume:
I Pakistan och Afghanistan dricker man tre koppar te när man möts. Första gången är du en främling, andra gången en välkommen gäst. Tredje gången blir du en del av familjen. - Baltistanskt talesätt.
Greg Mortenson, äventyrare och bergsklättrare, gör ett misslyckat försök att bestiga K2, världens näst högsta berg. Under den farliga klättringen skadar han sig och kommer vilse i det enorma Karakorammassivet i norra Pakistan. Frusen, förvirrad och svårt medtagen efter flera nätter på otillgängliga bergssluttningar hittar han in i en fattig by. Människorna i byn blir hans räddning. Under de sju veckor de tillbringar tillsammans växer vänskap fram. Byns barn saknar skola, särskilt flickor får ingen utbildning. Innan Mortenson tar avsked ger han byledare Haji Ali ett löfte...

Philip levererar även på fotbollsplan. Om du inte vet - så blev han uttagen till vita laget i Palo Alto Soccer Club. Grymt! Idag var det dags för första träningen med nya laget. Nu blir det spel på stora planer och laget har uttökats till 15 gubbar. Så kul.

Och basket levererar han, också! Idag är vår mest hektiska dag. Från skola, direkt till fotboll sen homework och efter det basketträning.... Huga, hela familjen är involverad för att få ihop programmet med skjutsning, middag och klädbyten! Idag fick han sin NJB uniform. Jättefiffig - bara att vända på dressen så har man 2 olika :-))

Och Olivia har levererat hon med. Förutom att fixa vattenflaskor till brorsan har hon läst svenska, gjort läxa om polygoner samt pyntat granen med mig. Vi är ju lite småtokiga i julpyssel. Nåt varje dag, kanske! En liten liten gran....i plast, men vad gör väl det? Här i USA är ändå så mycket fejk! Kulorna har vi fixat dit själva och se så fint det blev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar