fredag 10 december 2010

Åker på en räkmacka...


En helt vanlig fredag, maken & jag sprang på varandra hemma i köket och en alldeles oplanerad lunchdate uppstod... Efter en hektiskt vecka fick vi tid att sitta ned och prata och båda konstaterar då; vi åker verkligen på en räkmacka! Tänk vad bra allt har blivit här! Vi bor i supermysiga huset, barnen går på bästa skolan Walter Hays, Philip har kommit med både på fotboll och basket, familjen har många nya vänner och språket går finfint för båda kidsen. Snacka om att allt flyter...

Och när jag hämtar upp Olivia i hennes klassrum, ropar hennes fröken, Mrs Ketcham, in mig. Ooops, vad är det nu då? Hon vill berättar om Olivias fantastiska språkutveckling. När Olivia började skolan i augusti kunde hon läsa zero och hade alltså en nolla i betyg. I början av november hade uppnått nivå 4. Idag hade hon gjort ett nytt test och låg på nivå 12. Barnen i hennes klass som är födda i USA ligger på nivå 16. Mrs Ketcham sa; this is an amazing amazing progress.... Så stolt man blir!



Och Philip är lika duktig han - kommer hem med matteprov i veckan som visar 125% rätt.
Inte illa, måste jag säga. Han får till och med "Extra Credit" på vissa lösningar... Så stolt man blir!


Snacka om att vi åker på en räkmacka... Är så attans tacksamma för att barnen har fått börja på skolan Walter Hays. Pedagogiken är extremt bra, lärarna oerhört positiva men också tuffa och ställer höga krav. Både barn och vuxna är väldigt öppna, hjälpsamma och välutbildade. Många olika kulturer berikar och ger mycket nya erfarenheter. Idag var det Crazy Hair & Hat Day, hurra vad kul. Se ovan, Olivia i tomteluva och Philip i rastaflätor och kepa :-).

Och färska räkor är nog det vi mest längtar i matväg efter när vi far till Göteborg över jul...
Räkor (Caridea) är en infraordning av simmande kräftdjur som förekommer i både sötvatten och saltvatten. De simmar med hjälp av sina tio ben på undersidan av bakkroppen. Vuxna räkor lever nära botten i den bentiska zonen där de födosöker genom att filtrera vatten. Vissa arter lever i stim och de kan simma baklänges mycket fort. Räkor utgör en viktig näringskälla för större djur som fiskar och valar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar