måndag 13 december 2010

Speedy Gonzales...

- Speedy Gonzales, Du hänger väl me´?
Så sjöng Nationalteatern på 70-talet! Men det är mera vår vardag nu för tiden :-)) Speedy, speedy & skynda, skynda! Vårt hem fungerar som ett omklädningsrum och vändzon för bilar... Lite crazy, väldigt kul & jag hänger mé, ännu...!

I USA finns det en seriefigur som heter Speedy Gonzales, han är en animerad mus från Mexiko, mycket snabb och gillar stark mat. Han har en stor gul sombrero, en röd scarf, en vit t-shirt och vita shorts. Filmerna följer det klassiska "katt & råtta-temat" i stil med Tom & Jerry. Precis som vi; katt & råtta efter barnen...


(Ovan; alla vackra ljus på Fulton Streen, även kallat "Christmas Trees Lane" så här års!
)
Veckorna är rena semestern:-) Körschemat för söndagen såg ut så här:
10-12 Julklapps-shopping

13.10 Philip fotografering med basketlaget
13.50 Samling för dagens basketmatch
14-16 Olivia på kalas hos Kayla
14.30 Philips basketmatch startar
17.00 Samling inför Lucia-tåg
17.15 Alla svenska barn är iklädda Lucia-linne och tomtekläder och sjunger svenska julsånger


Hajja att vi åker skytte-trafik runt i Palo Alto. Emellanåt ska man ju ha lite lunch, mellis och middag! Nu förstår jag varför inga amerikanska barn sitter ned och i lugn och ro käkar mat. Det finns ju aldrig tid till det.

Philips basketmatch gick galant. Vinst och Philip gjorde ett fint fotarbete som defender. Han tycker basket är sååå kul - det syns på hela honom!


Och att gå på kalas här innebär oftast ett tema.
"We are celebrating Kayla's Birthday by decorating gingerbread houses"! Alltså massa tjejer fnittrar, äter tårta, pyntar pepparkakshus och har jättemysigt. Så här fint blev Olivias kreation. Det märkligaste när man går på kalas är att man alltid får något med sig hem - denna gång en härlig Hello Kitty väska full med tjejgrejer, godis, smink...


Ovan; Lucia Olivia, vår vän Walter, och Tomten Philip

(Ovan från vänster; Olivia, Carl bakom, Clara, Erik och Philip)

Stora happening denna dag var; "Swedish Glögg-party on Christmas Tree Lane". Våra svensk-sjunga barn i form av ett Lucia-tåg, skulle bli kvällens surprise för de 80 amerikanska gästerna! Och det blev superlyckat. 11 svenska barn i vita linnen och ljus i lös upp kvällsmörkret underbart fint. Efter det blev det lite mingel och vi traskade vidare ut i kvällsmörkret och tittade på hela gatan Fulton Street som är jul-pyntsgatan i området! ALLA måste hänga upp lite pynt - det är helt galet... Fint.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar