måndag 2 augusti 2010

Tur & retur LA, dag 5

Lördag 1 augusti - Dag 6
Återigen upp ganska tidigt och avresa kl 09.00 för att ta oss upp på 1:an mot Hearst Castle. Vi hade bokat en guidad tur till kl 13 och vi hann precis slänga i oss en snabb sallad innan turen började. Wow, vilken kul rundvandring och vilken hus…..

Hearst Castle var den amerikanske tidningsmagnaten William Randolph Hearsts palatsliknande residens; av honom själv vanligen refererat till som "the ranch". Det ligger i närheten av San Simeon, Kalifornien och skänktes 1957 av företaget Hearst Corporation till delstaten Kalifornien och är idag öppet för allmänheten och klassat som Nationellt minnesmärke.

Efter några timmar var vi färdiga här och beslutade att köra hela Highway 1 upp till Carmel. Detta beslutet var det bästa vi gjort! Naturen utmed vägen fick oss att tappa andan flera gång. Guuuud så vackert! Big Sur, Bixby Creek Bridge och vägarna upp till Carmel var hissnande! Värt veranda minut i bilen! Turen tog ca 5h från Hearst Caste och barnen var grymma på inte gnälla en enda gång utan tyckte det var lika häftigt som vi! Väl framme i Carmel blev vi riktigt överraskade igen - över denna mysiga stad. Ytterligare en pärla upphittad på vår tur. Hit kommer vi åka många gånger… Bilturen avslutade men en riktigt god måltid på The Grill i Carmel. Sen bara 1,5 h kvar till Palo Alto! Detta har varit en vecka med många fantastiska intryck. Universal Studios och Highway 1 och det som fastnade mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar