måndag 30 augusti 2010

Punka, art och löften


Nästan uppe med tuppen (kl 08.00) började dagen med tennis! Vi skulle ta cyklarna till Rincornada Parken men upptäckte då att det var punka på båda Jörgens cykeldäck! Surt. Han fick springa till tennisbanorna och vi andra cyklade. En skön morgontimma på tennisbanan och Olivia gör verkligen framsteg. Philip har också en grym sving, trots att han ej tränar så ofta. Härligt med sport som förenar och glädjer hela familjen. Efter tennisen packade vi in Jörgens cykel i bilen och körde till The Bike Connection. De fixade båda däcken på 7 min och visade att en vass blomma fastnat i däcken och orsakat det hela. Glada i hågen åkte vi snabbt hem och var laddade för en lååång lunch på University Avenue! Trodde vi ja.... hahhaa. När vi skulle hoppa upp på cyklarna hade mitt framdäck fått punka! Så samma process igen; in i bilen, upp till cykelaffären, laga & betala! 3 punka på bara några timmar. Dumma dumma vassa blommor!

Hungriga i hågen och glada på cyklar landade vi Down Town i Palo Alto och käkade en trevlig söndagsbrunch. Hela gatan var avstängd och det var Palo Alto Festival of the Arts. Konst överallt och glada människor som gick runt och drack vin, njöt av söndagen, tittade på tavlor och lyssnade på musik :-))

Kvällen blev en uppdatering inför kommande vecka och år i skolan. Det är helt klart mycket nytt att sätta sig in i! Skolan här kräver och förväntar sig väldigt mycket mer av eleverna än i Sverige. Philips fröken, Mrs Kercher skriver så här i sitt första veckobrev:
"- Fifth grade is a rigorous, BUT FUN, academic experince. Everyone will work hard. At the end of the year, I want each student to be on his/her way to becoming an independent thinker and problem solver."

Idag fick Philip signera papper på att han förstått och tagit del av hur hon vill att läxläsning ska göras, att han ska läsa 25 böcker i år, att han kommer att ha ca 50 min läxläsning varje dag, att han ska läsa skönlitteratur minst 20 min varje kväll och att han ska träna på sitt musikinstrument 20 minuter varje dag............och mycket mer. Någon som vill komma hit och träna violin med Fille :-)) Här är nämligen musik en viktig del i skolan och denna veckan har alla studenter fått välja vilket instrument de ska göra! Philip valde alltså violin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar