onsdag 25 augusti 2010

1:a skoldagen


Idag var det då dags för första "riktiga" skoldagen, dvs lektioner!
Vi gick upp i ottan för det är mycket att stå i på morgonen - matsäck med mellis och lunch till 2 barn ska packas. Nu blir jag bambatant på kuppen :-)) Sedan promenerade vi bort till skolan, vilket tar oss endast 3 min. Underbart att ha så nära. Det var rena folkvandringen på morgonen med vuxna och barn som gjorde sällskap till Walter Hays och trafikpolis håller ordningen i stora korsningen.

Sen var det träff i barnens klassrum, Olivia går i rum 4 och Philip i rum 26. Efter en supersnabb samling och ett hej till fröken blev barnen utropade till skolagården. Där var det flaggcermoni, nationalsång och tal av rektor. Riktigt amerikanskt och en väldigt fin start på allt.

Jörgen följde med Philip till hans klass men fick ej följa med in. Bara kort hälsa på fröken. Det kändes lite hårt, men tror det var toppen att Philip får kastas in i den tuffa verkligenheten direkt. Han fick snabbt kompisar och hade fullt upp på rasterna.

Olivia fick jag följa med in och var hela dagen i hennes klassrum. Mrs Ketcham är en 100 poängs lärare och tog otroligt bra hand om Olivia och mig första dagen. Olivia fick en minikrasch men var snabbt en i gänget i klassen och flera flickor tog hand om henne direkt. Vad gör man på rasterna? Var finns toa? Var och när äter man mellis? Var sitter man på lunch - allt var nytt, spännande och lite läskigt :-)) Sen blev det lektion direkt med mätning, ritning och annat kul. Olivia har varit fantastiskt modig hela dagen och verkligen kämpat. Inte lätt att sitta med i ett klassrum och inte förstå ett enda ord.... Men jag och fröken insåg snabbt att hon hajjar det mesta och är jätteduktig på att plocka upp allt nytt snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar