onsdag 4 augusti 2010

Downtown San Francisco

Dagen började med en intensiv jakt på iPhone 4. Här är det huggsexa om telefonerna. Apple-butikerna får bara ett fåtal levererade varje dag så det var bara att hänga på låset och köa! Och YES, vi fick fatt på en idag. Så nu har jag ett amerikanskt mobilnummer: +1 650 681 7567.

Vid lunchdags var vi klara efter fighten på Apple Store och knappade in GPS-en på Bay Street i San Francisco. Vi landande vid Pier 9 och promenerade raskt bort till Pier 39. Men oj oj oj vad mycket turister. Istället promenerade vi in mot shoppinggatorna och hamnade i Chinatown. Det kändes verkligen som att hoppa in i Kina... Coolt. Lunchen intogs på ett lokalt China-hak och vi åt såååå gott. Men SF är känt för sin kyla! Vi håller med Mark Twain: "The coldest winter I ever saw was the summer I spent in San Francisco." Vi frös och graderna sjönk snabbt på eftermiddag. Men SF är en otroligt fin stad som vi kommer att återvända till många gånger.

Fakta om San Francisco:
San Francisco är en stad i norra Kalifornien i USA. Staden ligger på änden av en halvö mellan Stilla havet och San Franciscobukten. San Francisco är den näst mest tätbefolkade staden i USA. I Storstadsområdet bor ca 3,1 miljoner människor.
Namnet kommer från en spansk mission från 1776 som var uppkallad efter Franciskus av Assisi. I och med guldrushen 1848 började staden växa snabbt. Den stora jordbävningen 1906 och de mäktiga bränder som jordbävningen utlöste ödelade stora delar av staden, som dock snabbt återuppbyggdes. San Francisco är berömt för den ofta väldigt kalla sommardimman, de branta kullarna, stilblandningen av viktoriansk och modern arkitektur samt det vackra läget, med stora stränder som möter haven runt om Francisco. Berömda attraktioner i staden är Golden Gate-bron, Alcatraz, kabelspårvagnarna, Transamerica-pyramiden, Coit Tower och Chinatown.

Mycket glad över dagens shopping; en iPhone 4 samt en giraff-väska som jag prutade ner galet bra i Chinatown heheh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar