torsdag 19 maj 2011

Sverige är Fantastisk!

Imorgon ska Jörgen och jag göra en "Cultural Presentation about Sweden" inför alla 5th graders kids på Walter Hays, vilket blir för 120 glada tjejer och killar. Cultural Presentation är ett väldigt fiffigt utbildningsformat - varje familj får skriva upp sig på en fredag att komma och berätta om sitt land, sin kultur, sin religion eller något speciellt just för dem. På detta sätt blir barnen otroligt världsmedvetna och Walter Hays är en extremt mångkulturell skola med väldigt många olika nationaliteter. Och som du kanske gissar så ska vi alltså berätta om Sverige!

Hmmm, vad finns av intresse om Sverige för 11-åriga tjejer och killar? Tänk vårt lilla land som ändå har gjort så mycket gott för världen.... Kreuger och tändstickan, Rausing och Tetrapak, Swedish Royal Family, ABBA, Smorgasbord, Nobel och dynamiten, H&M och massa mer. Föresten vet du att Coca-Cola flaskan har svenska kopplingar, den är nämligen designad av svenskätligen Alex Samuelson 1916. Vi har mycket att vara stolta för, vi svenskar!!!
Inte nog med att det skall berättas om landet, man ska helst också bjuda på något som smakar "lokalt". Så jösses, vad jag har rullat chokladbollar idag. 150 st. Sen har vi alla tillsammans fixat finfina godispåsar med smakprov på: Dajm, Ahlgrens Bilar, röda fiskar och Laktritsfiskar. Allt inköpt på svenska IKEA:-) Rena pysselverkstaden. Sen knöt vi blågula band om och det blev superfint! Imorgon smäller det!


Appropå att anamma det som är lokalt - vi lever ju som amerikaner och då måste vi klä oss som amerikaner :-)) I Just love it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar