onsdag 4 maj 2011

Högtryck i luften och på betygsfronten!

Philip var lite krasslig idag. Det märktes på honom redan igår - helt sänkt när han kom från skolan och somnade på trädgårdsbänken under parasollet. Jag trodde nog det var utmattning efter test, men på kvällen hade han feber. Likaså lite feber på morgonen idag. Men vi gick till skolan iallafall - oroliga för att missa STAR-test. Men fröken skickade hem honom.... Panodil, vila och en lugn dag hemma hos mamma gjorde susen. Vid lunch var febern borta och han återfick krafterna.
 
Bra att vi kunde gå till skolan på eftermiddagen för att ha "Spring Conference". Dvs ett utvecklingssamtal mellan Student/Parent/Teacher. Så klart det är oerhört intressant att höra hur det går för ens barn, så detta möte ville vi inte missa. Och Philip är grym, tycker jag. A i alla ämnen; Reading, Math, Science & Social Studies. Helt briljant, tycker jag till och med. Efter 8 månader i amerikansk skola har han högsta betyg. Men jag har lite svårt att få full koll på betygen - man vill ha 1 - 5 såsom som man själv hade som "liten"! Här finns A, B, C, D och F om jag förstått rätt (inga E). Men jag får inte grepp om hur många studenter i 5th grade som har A i betyg. Hur som, Fille har verkligen full koll på skolan och det är det som är viktigt. Betyg spelar mindre roll...

Från betygsfront till högtryckfront! Idag har det dansat in en härlig värmebölja över Peninsula och vi fick uppemot 90 Fahrenheit på eftermiddagen. På vår termometer visades 27 grader ute... 

Som vi njuter av att ha detta klimat. Nu kl 22 på kvällskvisten är det 20 grader Celsius utomhus. Underbart!

Så lite vattenlek i trädgården var behövligt på eftermiddagen. Hot, hot, hot!
Lillsyrran är en hejjare på vattenbazuka :-) Bra för blommorna och gräsmattan att bli lite extra bevattnade. Har sett flera palmer som börjat få bruna blad. Men tänk vad mycket vatten som pumpas ut varje dag i trädgårdarna då alla har bevattningssystem som går igång någon timme varje morgon.

Sen blev det full fart i grillen med Fille som eldvakt och Olivia som kycklingpenslare och sparris-snurrare... Jörgen befinner sig i New York denna vecka, så vi roddar grillen helt själva, vilket annars är hans favorit-uppgift. Men det är lätt som en plätt att få fart på grillen, här finns nämligen färdigindränkt kol att köpa, som tar eld på en sekund! Och det blev det pommes frites till - vilket numera äts ur våra amerikanska "Pommes-snurror"!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar