söndag 22 maj 2011

Crazy Days


Helgens schema är fullspäckad och mer än intensivt :-) Kl 9.00 var det "avspark" på Olivias sista Softball-game och laget är taggat i tidig timme! Tjejerna spelar som gudar och tycker det är så kul. Efteråt blir det snack, avslutningstal, pokalutdelning, cupcakes och många glada skratt & kramar. Coach Karen har gjort ett underbart jobb med tjejerna och nu splittras tyvärr teamet med de 11 girlsen! Men tjejerna syns varje dag på skolan och de nya tjej-kompisarna kommer att finnas kvar på nära håll. Softball kommer definitivt spelas mer i framtiden.

Hem och packa för barnens allra första Sleep-over. Sovsäckar, kuddar, pyjamas och tandborste! Barnen ska övernatta hos familjen Risano inatt när Jörgen och jag är på Spring-party i Napa Valley. Men först Soccer-game för Philip i San Jose, vilket tar ca 40 min att köra. Där mötte vi upp mamma Ylva och lämnade över barnen för att sedan köra 2 timmar uppåt mot Napa. Första gången gör Jörgen och jag något alldeles på egen hand här och det kändes nästan lite som vi var på "rymmen"! Men härligt att få 2 timmars vuxen prat-tid i bilen :-) 

Väl framme i Napa tog vi oss till staden St. Helena som bara är för mysig och gullig. Här bor en ny-vunnen vän; May-Britt och hennes franska man Denis! Och det var inte bara ett vårkalas - det var även Denis födelsedag. Vi möttes av en härlig blandning av människor; unga och gamla från hela världen. Franska, finska, amerikanska och svenska bubblades ihop med galet goda viner. Denis och May-Britt är ju wine-makers och har det som yrke. Vi pratar alltså om att dricka viner i världsklass och att få njuta hemmalag supermat! Ostron-baren började vi i! 


Så här ser dom ut i närbild - pinfärska ostron. Jag har tidigare tyckt att det mest är som en saltvatten-puss men dom här var helt suveräna.  


May-Britt hade lite försiktigt antytt att ju senare på kvällen det blir ju finare viner kommer fram. Och det kan man ju säga. Chateau Latour är en av världens finaste och bästa vingårdar och där har May-Britt arbetat under flera år.

Så här får vi dricka en fantastisk dubbel Magnum bottle med Chateau Latour 1997. LYX i världsklass. Jag njöt av varje droppe fastän mina vinkunskaper ligger mer på det vardagliga planet :-)
Så här står det på Wikipedia; Château Latour är en världsberömd vinproducent från kommunen Pauillac, Médoc i Bordeaux, Frankrike. Gården erhöll den förnämsta utmärkelsen 1er cru classé i 1855 års franska vinklassificering och har sedan dess varit ett av världens mest eftertraktade viner. Vingårdens plantering utgörs av 78 hektar vinodlingar fördelade på 80% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, 1% Cabernet Franc och 1% Petit Verdot. Genomsnittlig ålder på vinstockarna är 30 år.
Glada människor med olika nationaliteter som socialiserar hej vilt är underbart. Här ser vi svenska Kerstin (som är barnläkare och har bott i Silicon Valley i 20 år) sedan syns May-Britt, en polska med sin amerikanska pojkvän och en fransk "tunn-tillvekare" och sist Jörgen.
 

Kvällen blev lite ruggig och kylig men här sprudlar det av värme från alla varma, härliga & glada människor. Möte med människor är så intressant; en fransk USA-chef för Air France bosatt i Alaska, Sonoma-vinmakare med Australiensisk ursprung... Alla var unika och verkliga livsnjutare och energispridare. En galen kväll i njutningens tecken, helt klart!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar