söndag 8 maj 2011

Helg med bland annat Mother´s Day

En grymt skön helg är nu till ända och vi är återigen berikade! På nya upplevelser och nya områden i San Francisco!
I fredags, efter skolan, började vi med att avsluta No Candy Week! Det gick ju galant och faktiskt ingen större ansträngning. Vi äter ju riktigt sunt! Glad och stolt visar Olivia upp familjs "kvitto" på den godis och kakfria veckan! 
 
Lördagen innebar Softball game för Olivia och Soccer game för Philip! På eftermiddagen fick vi äntligen tummen ur att inhandla och montera lampor på våra cyklar. På kvällarna blir det ruskigt mörkt och det är riktigt dåligt med gatubelysning. Nu kändes det oerhört mycket säkrare att cykla i Palo Alto. Och med cykelbelysning på begav vi oss till restaurang Zibibbo. Från gatan ser stället mest ut som "ett hål i väggen" men oj vilken fantastisk restaurang. Kolla Olivia ovan, som kör med cykelhjälp på inomhus på restaurang...
Söndag! Mother´s Day! Klart vi firar allt som går att fira - svenska och amerikanska högtider är vår melodi! Men lite märkligt att Mors Dag firas på olika söndagar på vårt jordkot! Jag blev väldigt fint firad med frukost på sängen, presenter och en heldag i San Francisco. Vilken tur att jag får vara en del av just denna härliga underbara familj :-)

Lululemon är en sportaffär som säljer helt suveräna sportkläder. Dagen till ära, har jag fått coola löparshorts och finfin jacka!
 
Och massa fina kort hade barnen gjort. Se detta nedan, som Olivia gjort ihop med sin fröken i skolan. Det är verkligen så kul att se hennes härliga engelska språkkunskaper!

Sen blev det färd in mot Golden Gate Park
med sikte på Japanese Tea Garden. Vilken underbar trädgård. Luktade så gott, kändes så tyst och fint och vilka vackra träd och växter. En riktig grön och lugn oas mitt i stan. Här ser du fler fina bilder från parken som ligger mitt i centrala San Francisco.
Fakta:
Golden Gate Park är den största stadsparken i San Francisco. Med sina 4,1 kvadratkilometer, 5 km lång och 800 meter bred, är den större än Central Park i New York. Parken planerades under 1860-talet och byggdes under 1870-talet.
 
The Japanese Tea Garden i San Francisco är en historisk japansk trädgård som byggdes ursprungligen tänkt som en japansk by 1894 för Midwinter International Exposition. Japanska trädgårdsmästaren Makoto Hagiwara utformade huvuddelen av trädgården och blev officiellt utnämnd vaktmästare år 1894 fram tills andra världskriget startade. 

Vidare igenom Presidio som är ett annat grönområde i centrala SF och tidigare militärområde som du säkert känner igen från bilderna med gravstenar. 
 
 
Fakta:
Presidio har en rik kulturhistoria som spänner tillbaka till tiden för de infödda Ohlone folket. Den spanska folket kom 1776 att fastställa nordligaste utpost av deras imperium i västra Nordamerika. Presidio föll sedan under mexikanska regi i 24 år innan den amerikanska armén tog kontroll över det 1846. Under 148 år förändrade den amerikanska armén Presidio från mestadels tomma vindpinade sanddyner till en grönskande, framstående militär tjänst. Sedan 1994 har Presidio varit en del av Golden Gate National Recreation Area.
Sen blev vi väldigt hungriga - mot citykärnan och alla trevliga restauranger. Vi gick Columbus Ave upp efter att ha ställt bilen vid turistfällan Fishermans Wharf. Mot Italienska kvarten och The Stinking Rose. Mums vilken härlig middag med väldigt mycket vitlök i ALLT!
 
Sen en sväng in i Chinatown. Här syns barnen i en udda korsning - ena vägen leder rätt in i Kina och andra visar höghusen och businesskvarten i SF. Chinatown är en märklig plats, det känns verkligen som att kliva in i ett annat land - Kina :-) Här går att handla ALLT - mat, teserviser, kläder, handväskor osv... Kolla in kycklingarna här som hänger i skyltfönstren.
 
Efter det tog vi oss en "riktig Latte" dvs gjord på italienska vis (inget amerikansk blaskigt) med en riktigt smarrig gelato! Tack JYPO för en super-duper-helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar