tisdag 3 maj 2011

No Candy Week


Popcorn med socker, våfflor med sirap, kakor med sockertoppning, cupcakes med frosting... Det mesta handlar om socker! Och det blir en jäkla massa mer socker än vad barnen är vana vid. Så det är med glädje jag kör igång "No Candy Week" med familjen. Denna gång var det faktiskt Olivia som bad att vi skulle hålla upp med godis. Efter påsk känner hon nog att det räcker...
Men det är som sagt svårt att käka sund mat. Snack är dilemmat. Efter softball games och ibland träningar får barnen små kakpåsar. På playdates serveras ofta just kakor och chips, i "bästa" fall pizza. På rasterna har många kompisar chips i lunchboxen. Yoghurt & mjölk innehåller galet mycket extra tillsatt socker. Bars fullkomligt äger det här landet. Visst, det står att 35% fibrer på framsidan av chokladbarsen...men när man smakar känner man att det är mer är godis än fibrer. Amerikaner går loss på socker medans vi svenskar nog mer gillar att salta lite extra - undra egentligen vilket som är sämst för kroppen?
Istället laddar vi med all supergod frukt som finns i området. Mango, vindruvor, vattenmelon, hallon, jordgubbar, blåbär finns överallt till superbra priser. Dricker så klart vatten istället för Gatorade och har frukt och grönt med till skolan istället för BARS!
Och denna vecka har barnen STAR test vilket innebär 8 st centrala prov a´ 2 h full koncentration varje dag framåt under veckan. Det är hela Californien som genomför dessa test under kommande 1 1/2 vecka och det är en urladdning att fokusera så länge på matte och engelska språket. Därför laddar vi med rejäla frukostar; mannagrynsgröt, kokt ägg, grovt bröd, frukt, skinka, hemmagjord filmjölk, flingor.... En bra start på dagen ger extra energi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar