söndag 22 maj 2011

Cultural Presentation & SWEA vårmiddag


Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder grön

Rötterna sitter allt i, och mycket mer här, än när vi bodde i Sverige. Idag var det då dags för Jörgen och mig att berätta om Sverige för alla Philips klasskamrater. "- Vad vet du om Sverige?" Det var frågan som vi startade presentation med... Fiskbullar, soccer och meatballs var det som kom upp spontant från barnen. Men vi började med att spela "Popular", låten som Saade kom 3:a med i Eurovision Song Contest och nog rockade det med svensk hög musik i klassrummet :-) Sen berättade Jörgen om; H&M, Svenska vilda djur, temperaturer och mörker i vårt avlånga land, går det isbjörna på gatorna, Mamma Mia, världens mest populära bil, Expedition Robinson (visste du att Anna Bråkenhielm är tjejen som skapat & sålt världens populäraste tv-format till massa länder) kaffeälskar (svenskarna är världens näst största kaffedrickare efter Finland...) osv osv. Det finns ju otroligt många roliga saker att berätta. Det som barnen jublade mest över var bilderna med Sport, H&M, Food & ABBA på! Jörgen gjorde en härlig presentation som fångade de små kidsen!
 
Dagens första aktivitet var nu avklarad. Vidare mot nästa: SWEA vårmiddag och ställa ut Saratoga Trunk kläder för SWEA damerna. Bara att ladda väskorna med nya svenska härligheter och packa in i bilen!

Vårmiddagen ägde rum på finfina Golden Gate Yacht Club och hela familjen fick följa med på mitt lilla äventyr inne i San Francisco. För första gången fick vi uppleva bilköer i denna stad. 2 timmar tog det att köra mellan Palo Alto och downtown SF, vilket brukar ta 45 min. Väl på plats var det häftig utsikt, häftigt väder och häftiga damer :-) Kläderna packades upp och ett 100 damer kom och tittade. Hatt var temat och senare under middagen skulle dam koras med finaste hatten. Så Olivia och Philip hoppade gladeligen i sin Sverige-"hattar" och jag i min cowboy-hatt. 
 
Utsikten är smått magisk ifrån Yacht-cluben med pampiga Alcatraz i bakgrunden. Det blåste friskt och San Francisco är en stad som verkligen fascinerar. Kallt men somrigt, vatten överallt, galna stadsdelar, fantastisk arkitektur och branta backar.... Här syns Philip med Golden Gate Bridge i solnedgången!
Efter själva SWEA-minglet där jag fick visa upp kläderna åkte familjen in till centrumkärnan Union Square. Vi var riktigt hungriga efter en hektiskt dag och hoppade in på franska restaurangen Caffe de La Presse.
"As San Francisco’s hot spot for café fare and international literature, Café de la Presse has been a gathering place for the age-old tradition of enjoying conversation, politics, style, and cuisine since 1992. Café de la Presse serves traditional, high-quality bistro dishes while convening diverse cultures. A true Parisian-inspired café that flaunts great panache and keeps its customers a la mode with a vast selection of journalism from all over the world."
Med andra ord som att kliva in i Frankrike! Varmt, mysigt & helt underbart, vilken härlig atmosfär och bara 2 meter från restaurangen börjar Chinatown - vilka kontraster!
Kvällen blev något av ett magiskt ögonblick - som varade i flera timmar :-) Att sitta och diskutera, äta fantastisk mat, bolla, prata djup och skratta ihop med Philip och Olivia som vi gjorde denna kväll, var just magiskt. Vi ville stanna klockorna.... Escargots, Boeuf Bourguignon, Bouillabaisse - njutning för sinnet, smaklökarna och själen och alla sinnen! Miljö att reflektera över situationen! Att flytta utomlands är en "experience" som heter duga och otroligt vad tight man blir som familj. Detta är en grund för framtiden som kommer bli helt unik - att få möjligheten att uppleva och skapa minnen och erfarenhet ihop. Att bli en världsmedborgare.... Oj oj oj vad jag är glad att vi är tillsammans - just här och just nu :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar