onsdag 20 april 2011

Florida - dag 5

Mot staden - St Petersburg. Vi kan ju inte bara ligga på stranden... Så iklädda finkläder tog vi bilen till närmaste storstad. Vi gick strandpromenaden fram och tillbaka, tog en vända ut på den kända piren - St Petersburg Pier. Dock tyckte vi att "pirhuset" såg lite för modernt och designat ut. På vägen fanns massor av Pelikaner som inte var det minsta rädda för människor (men vi var rädda för dem, speciellt jag...)
Kvällen avrundades på en engelsk restaurang utmed strandspromenaden. Låter kanske bara som fish & chips men här fanns underbar Indisk mat så det blev heta currykryddor, hummus, nanbröd och godsaker.
Staden är faktiskt uppkallad efter Sankt Petersburg i Ryssland, där Peter Demens hade tillbringat halva sin ungdom. En lokal legend berättar att John C. Williams och Peter Demens vänt ett mynt för att se vem som skulle få äran att namnge staden. Peter Demens vann och döpte staden efter sin födelseort, medan John C. Här bor ca 250 000 personer och den grundades 1876. Här finns oväntat många sevärdheter bla,  ett Children's Museum (Great Explorations), Museum of Fine Arts, Holocaust Museum och Salvador Dalí Museum, som hyser den största samlingen av Dalís utanför Europa, inklusive ett antal kända och stora målningar såsom upptäckten av Amerika av Christopher Columbus. Så här ser det ut:

S: t Petersburg Pier är en populär turistattraktion. Den innehåller ett litet akvarium är öppen för allmänheten, detaljhandel, äventyrsaktiviteter, och både avslappnad och en förstklassig restaurang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar