måndag 18 april 2011

Florida - dag 1

Att flyga från Californien till Florida är spontant en kort tripp i mitt huvud - men i själva verket tar det en hel dag (eller natt) + 3 timmars tidsomställning. Denna gång flög vi från San Jose flygplats istället för San Francisco via Phoenix och sedan med nattflyg till Tampa. Söndag kväll kl 19.15 lämnade vi San Jose och var framme måndag morgon kl 06.30 i Tampa. USA är stort!
San Jose flygplats & middag!
Flygplatsen i Phoenix & skumpa!






 


 

Philip jagar delstater och vill hinna besöka så många som möjligt
och nu kan han addera till Arizona (där Phoenix ligger) samt North Caroline då vi mellanlandade i Charlotte på hemvägen + självaste Florida så klart :-).

Vad vet du om Florida då?
Sol, Maimi Vice, blåhåriga damer, pastellfärger, pelikaner, pensionärer tänkte jag på...
Huvudstad: Tallahassee
Största stad: Jacksonville
Smeknamn: The Sunshine State
Folkmängd: 18 251 243, 4:e största staten i US.

Florida är en amerikansk delstat belägen i sydöstra regionen i USA och gränsar till Alabama i nordväst och Georgia i norr. Det var den 27:e delstaten att ansluta sig till USA. Mycket av landmassan i delstaten är en stor halvö med Mexikanska golfen i väster och Atlanten i öster.
Florida har smeknamnet "Sunshine State" på grund av dess allmänt varma klimat — subtropiskt i norra och centrala delarna av delstaten, med ett riktigt tropiskt klimat i den södra delen. Florida besöks årligen av miljoner turister, vilket oftast beror på den varma klimatet, sin vackra natur och sina kända städer. De populäraste städerna bland turister är bland annat Miami, Orlando, Fort Lauderdale (där alla pensionärer och blåhåriga damer håller hus), Palm Beach och Key West.

Florida upptäcktes av spanjoren Juan Ponce de León på påskdagen (spanska Pascua florída, "blommande påsk") 1512 och fick därav sitt namn. Spanjorerna var inte särskilt intresserade av Florida, då de inte kunde finna naturtillgångar av något större värde, varför landet lämnades som fransk koloni. Genom freden i Paris 1763 övertog Storbritannien Florida. 1783 återlämnades det till spanjorerna, som i 22 februari 1819 sålde området (det så kallade Floridaköpet) till USA för fem miljoner dollar.
Vi flög alltså till Tampa flygplats för att vara i St Petersburg en hel vecka. Hade aldrig hört talas om denna stad tidigare utan trodde St Petersburg låg i Ryssland....! Men tack vare en gammal tenniskompis Måns, och hans tips via Facebook, så hamnade vi här. Efter nattflygningen hämtade vi upp bil och körde den vackra vägen på de långa broarna ut till St Pete Beach i soluppgång, magiskt. Sedan checkade vi in på "rosa slottet" och gick ut och la oss i skuggan på solstolar och sov middag. Bad i havet som heter Gulf of Mexico :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar