fredag 22 april 2011

Classmate of the Week

Olivias fröken, Mrs Ketcham, har en mysig tradition. Att man en vecka på terminen får vara "Classmate of the Week" i samband med att man har fyllt år. Då får man vara frökens "personliga assistent" och bla springa till office med lunch-beställning, packa Home Work folders och hålla ordning i klassrummet + hålla en presentation om "sitt liv". Olivias vecka, har varit denna vecka. Hon har pysslat länge med sitt collage om sig, sin tid i Sverige, sina kompisar och sina resor.... Vi har framkallat bilder, letar fakta och information om Sverige. Det blev ett jättefint material som hon stolt bar till skolan i måndags ihop med svenska flaggstång + midsommarstång.
I tisdags var det dags att stå inför hela klassen och presentera. Hon gjorde det jättebra, på engelska inför hela klassen och svarade på alla deras frågor om Sverige. I samband med detta hade vi bakat kokosbollar (negerbollar som vi sa förr i tiden...) som vi bjöd alla klasskamrater på. Även salta fiskar hade vi fixat - men dessa spottade alla kidsen ut och tyckte de var jätteäckliga hi hi. Salt godis finns inte här :-) Kul att se Olivia göra detta utan minsta oro. Cooolt!
Även jag har fått presentera och stå inför alla 2th grade children och pratat om sustainability & environment! Huga, det var bra träning för mig. Då jag är med i skolans Green Team och vi vill lära barnen att vara rädda om miljön, behöver vi berätta vad som händer när vi skapar alltmer sopor och inte tar hand om dem! Ett lätt sätt att få fart på miljötänk är att genomföra "A Zero Waste Lunch", vilket vi gjorde igår på Earth Day. 
Tänk er, jag har börjat jobba som sop-tant :-) Vi samlade upp och vägde alla barnen sopor efter en lunch för exakt 2 veckor sedan. Vidare samlade vi ihop alla sopor igår och vägde på nytt. Resultatet var fantastiskt:

The Zero Waste lunch on Earth Day was a huge success! Please let your kids know how well they did.

The Garbage waste was reduced by over 60%!

2 weeks ago:
Garbage......37 pounds
Compost......42 pounds
Recycling..... 9 pounds

Earth Day at Walter Hays:
Garbage......13 pounds
Compost......42 pounds
Recycling..... 8 pounds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar