måndag 18 april 2011

Florida - dag 2


Sol, stränder, värme och vit sand mellan tårna!
Yes, det är semester. Barnen har Spring Break och vi är alla värda denna sköna semester. Efter månader med kämpande i skolan sitter sol och värme helt perfekt. Att bara strosa på stranden är inte så dumt...
Mycket olika djur dyker upp på vår promenad. Fåglar i massor, bla Pelikaner och denna smala fågel som syns bakom Olivia. I vattnet finns Stingray, dvs rockor, och det var en dam som blev illa stucken av en Stingray så barnen blev lite skraja för att bada i havet. Vi fick även förmånen att se Dolphins bara 50 meter från strandkanten utanför vårt hotell, så häftigt! Ormen nedan satte nog mest skräck i oss, främst Olivia som knappt ville hoppa ur bilen efteråt. Den låg överkörd på vägen och var riktigt stor.

Stingray (Spjutrockan) ligger ofta, knappt synlig, på bottnen. Den anses vara en fridfull och passiv fisk som sällan är aggressiv. Dold vid stjärtfenan finns ett sylvasst spjut, en flera decimeter lång gadd kantad med hullingar och full av gift som orsakar vävnadsdöd hos offret. Enbart i Australien finns över 100 olika typer av spjutrockor.

På kvällen blev det Teppanyaki. Yummy! Vilken tur vi har att våra barn gillar alla former av spicy mat! Att äta mat när kocken står framför och steker är ren underhållning och gud så gott det blir. Kyckling, biff och räkor med ris och grönsaker i massor!
Teppanyaki (鉄板焼き) är en form av japansk matlagning. Teppan (鉄板) betyder "järnplatta" och yaki (焼き) betyder "steka" eller "grilla", och enkelt uttryckt är teppanyaki alla maträtter som tillreds på en järnplatta. När den tillreds i hemmet sker det dock vanligtvis med en särskild elektrisk stekpanna som också den kallas för teppanyaki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar