tisdag 19 april 2011

Florida - dag 4

Bättre än så här blir det inte..... Glada barn & sol i Florida!

En riktig långpromenad för att käka frukost. Att trosa i sand i 40 min innan man kommer fram till frukoststället skapar hungriga magar. Vi gick längs stranden i vita sanden till en lokal restaurang som hette Sea Horse. 
 
  
Olivia tyckte det var lite långt, men väl framme var det supermysigt. Pannkakor med blåbär, omelette, stekt potatis, korv, skinka, kaffe och annat brunchigt serverades för nästan inga pengar alls. Här satt vi länge och bara njöt. Hemvägen blev en mysig tur bland villor och sommarhus. Här är billigt att shoppa fastigheter, bara 300 000 dollar för ett finfint strandhus. Kanske här vi ska köpa sommarhus?
Nya vänner! Visst är det härligt när barnen hittar kuliga kompisar på semestern. John och Philip hittade varandra och Olivia och Hanna fastnade snabbt för varandra. Vattenlek, baseball, pingis och promenader är mycket roligare med jämnåriga kompisar. Familjen kommer från Boston och vi gillade mamman och pappan skarpt som det blev ett trevligt umgänge för oss alla.
 
På kvällen fick barnen välja mat-tema! Sushi så klart. På en liten osynlig restaurang blev vi serverade underbar sushi i form av en båt. Laxrullar och räkorna försvinner innan Jörgen och jag ens hinner titta...
Sushi (på japanska; 寿司、鮨、鮓) är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och japansk soja. Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor, lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki. 
Ordet sushi kommer från en böjning av adjektivet 酸い (sui) vilket betyder sur. En vanlig missuppfattning är att sushi är liktydigt med rå fisk, vilket inte stämmer, då rå fisk på japanska restauranger kallas sashimi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar