söndag 13 mars 2011

Softball-premiär och Mello-final

En strålande lördag i Palo Alto innebär både frukost och lunch utomhus! Solen, ljuset och värmen gör oss alla fortfarande lika glad. Hade aldrig överlevt denna vargavinter som det talas om hemma i Sverige...
 
Idag var hon lite pirrig - lilla gumman - inför sin premiär på softball-planen. Dags för match! Med nya kläder, ett glatt leende och mycket prall i benen begav sig Olivia + hela familjen till planen vid Cubberly. Purples Cobras gjorde ett lysande jobb och alla tjejerna kämpade som attans. Springa, slå, första basen, handskar, hjälm, jo det är mycket att tänka på och inte helt lätt när man inte riktigt kan reglerna. Men det gick galant - matchen slutade oavgjort. Här är Olivia ihop med de goa tjejerna från teamet. 

För första gången fick Philip sitta på läktaren som publik, annars brukar Olivia alltid vara heja-klack på hans matcher.

Melodifestival på traditionellt vis!
Vi visste att finalen i Mello ägde rum på kvällen och det laddade även vi för - fast 9 timmar senare. Ingen fick tjuvkika på Aftonbladet om vem som vunnit utan istället körde vi igång datorn och SVT Play och lyssnade, rankade och sjöng med vissa bidrag, bara svenskt smågodis som saknades i soffan.. Jo tack, en påse äkta småplock med posten hade vi gillat:-) Och vi tyckte faktiskt rätt låt vann. Visst är det lite gung i Eric Saades låt? Och Sara Varga var bra, vilken låt och vilken röst.
Hela familjen uppflugna i soffan för tv-mys!

Och lite fakta då:
Melodifestivalen 2011 var Sveriges uttagning till Eurovision Song Contest 2011. ESC kommer att avgöras i Düsseldorf i Tyskland den 10, 12 och 14 maj 2011. I början av juli 2010 meddelade Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen, att man gjorde stora förändringar i upplägget för inskickningen av bidragen. Finalen ägde rum i Globen den 12 mars, där melodin Popular, framförd av Eric Saade, vann genom att ha fått flest röster från både jurygrupperna och samt flest telefonröster.
 
Sverige var för första gången med i Eurovision Song Contest 1958, vilket var den tredje omgången. Detta betyder att landet har varit med och tävlat i Eurovisionen vid femtio tillfällen. Sedan debutåret 1958 har landet deltagit alla år utom 1964, 1970 och 1976. Landet väljer artist och bidrag genom den s.k. Melodifestivalen, vilket man gjort alla åren sedan 1959.
Sverige är ett av Eurovisionens mest framgångsrika länder, och är också det land där tävlingen är mest populär, som har vunnit tävlingen fyra gånger och kommit på topp fem hela sjutton gånger. Sveriges första vinst var år 1974 då ABBA vann med låten Waterloo. Övriga tre vinster skedde år 1984, 1991 och år 1999, vilket var landets senaste vinst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar