lördag 19 mars 2011

Grönt är skönt...

St Patricks Day är en helt ny högtid för oss! Den 17 mars varje år firas denna högtid i USA men främst i Irland. Och barnen var klädda i grönt, så klart! Det är så härligt att se alla barnen på skolan som laddar till tänderna när det gäller kläder och utstyrsel! Philip & Olivia var uppe extra tidigt för "styla" sig. Här har Philip fått skägg som helgonet Patrick....

Fakta:
Saint Patrick’s Day (iriska: Lá Fhéile Pádraig) är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon S:t Patrick. I bland annat USA, Kanada, Storbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig. Om man ser någon som varken bär gröna plagg eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. S:t Patrick är även känd som den person som tog kristendomen till Irland.
2008 uppmärksammade den romersk-katolska kyrkan högtiden istället två dagar tidigare, vilket är mycket ovanligt. Detta eftersom den tidiga påsken medförde att dagen sammanföll med stilla veckan. Här nedan ser ni typiska klövern dagen till ära samt självaste Saint Patrick!

Nu har vi gjort vårt första läkarbesök! Det är Philip som haft rossel i halsen, lite krupp-varning och ont i halsen i en 1 1/2 vecka. Känns som halsfluss! Så vart vänder man sig i ett nytt land när man inte har en egen husläkare i Torsvik att gå till... Vännen Ylva guidade mig och vi hamnade hos Palo Alto Medical Foundation! Vilken service, vilken smidighet, vilken snabbhet. Jag ringde en fredag kl 18.00 och kl 19.30 träffade vi Dr. Roberson. Fantastiskt bra. Halsprov togs, öronen checkades, lungorna lyssnades på... Ingen halsfluss, hurra! Men kanske lite förkylningsastma! Men inget farligt som tur var - hem och vila och ingen fotbollsträning på några dar.
När vi ändå var på plats i sjukrummet passade vi på att mäta och väga barnen i smyg :-) Philip är nu 4.79 feet och Olivia är 4.16 feet. Visst är det förvirrande med dessa måttenheter.... I cm är Philip 1,46 och Olivia är 1,27 cm lång.
  
Pyssel på hög nivå! Det är härligt att se Olivia´s engagemang i att göra det finfint till sitt kalas som äger rum söndag den 27 mars. Planeringen har varit noggrann, vi har varit och inhandlat påsar och gåvor som hon ska dela ut till alla sina tjejkompisar som kommer till kalaset. Handkrämer, läppglans och annat tjejigt ligger i papperkassen. Visst är det ett märkligt fenomen - att lämna en present till alla gästerna som varit på kalaset när de går hem.... Hon har verkligen jobbat med detta helt på eget bevåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar