tisdag 8 mars 2011

Semlor, kvinnor & Purple Cobras

Dagen började innan natten var slut... Jörgen hade möte redan kl 05.00 på kontoret och lämnade huset tidigt tidigt! Själv satte jag semel-bullar på jäsning vid halv sju och fixade barnens lunchväskor, svarade på några mail, drack lite kaffe och myste i morgonstunden! Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man är uppe med tuppen, och gillar det?

Semlor i rader!
Idag på Semeldagen hade jag bjudit över lite sköna svenska tjejer på fika! Här håller vi stenhårt på traditionerna :-) Semlorna denna gång blev betydligt högre och fluffigare än förra gång. Och de hann precis bli klara till fikastunden - nygräddat med andra ord! Alla fick bygga ihop sin egen semla med "almond paste" och grädde! Tina, Vesna, Anna, Susanna, Marie & Annika med släkt och barnflicka kom över. Idag är det ju även Internationella Kvinnodagen - alltså ändå mer att fira!

Fakta om Internationella Kvinnodagen:
Inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen 
Dagen har fått olika innebörd i olika länder. På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar, eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.
Playdate
Sarah Kim är just nu Olivias bästa kompis i klassen. Hon är nästan 2 dm kortare än Olivia så de ser ut som Helan & Halvan - Olivia är nästan längst i sin klass. Idag var det Playdate och då gör man alltid läxor ihop. Här har tjejerna satt sig i garaget hmmmm, men läxorna blir ordentligt gjorde, så vad gör det! Capital Letters och period var ämnet idag, dvs när ska man ha stor bokstav och punkt i meningar?
Purple Cobra
Idag var det full fart Softball-planen och tjejerna ska spela sin första match till helgen! Då måste man ju ha lagdräkt! Tjejerna blev Purple och valde namnet; Purple Cobras!
Go Cobras, Go!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar