lördag 12 mars 2011

Händelserik fredag

Att sätta på TV´n vid 6.30-snåret på morgonen och höra att Californien väntar Tsunamivågor får en att inse att allt kan hända... Vi bor i en del av världen där jordbävning är ett erfaret faktum; och husen har sina Emergency Preparedness Kit packade. Alltså en väska/låda utrustad med basic emergency kit för att vara förberedda på naturens eget skådespel:
- Water – one gallon per person per day

- Food – ready to eat or requiring minimal water
- Plates, utensils and other feeding supplies
- First Aid kit & instructions
- A copy of important documents and phone numbers
- Warm clothes and rain gear
- Heavy work gloves
- Disposable camera
- Unscented liquid household bleach and an eyedropper for water purification
- Personal hygiene items including toilet paper, hand sanitizer and soap
- Blanket or sleeping bag
Vi har tagit detta med en nypa salt, tidigare! Men nu får vi se om vårt hus.
Men här har allt varit väldigt lugnt - vågskvalp som rullat in mot Santa Cruz och Half Moon Bay och båtar har kommit på driv. Folk boende vid kusten lämnade dock sina hem under förmiddag och åkte upp mot bergen.
Tittar vi till historien var det var 1906 som San Francisco råkade ut senast för en riktigt stort jordbävningskatastrof som drabbade norra Kaliforniens kust klockan 05:12 lokal tid, onsdagen den 18 april 1906. Skalvets styrka låg någonstans runt 7,8; allt från 7,7 till 8,3. Epicentrum låg till havs, cirka tre kilometer från San Francisco. Det var hus och byggnader som rasade i ungefär 3 dagar, och sammanlagt 28 000 hus raserades.
Men nu tar vi oss till det roliga för dagen: Saratoga Trunk.
Jag ska bli agent för ett svensk klädmärke som min väninna Fredrika i Stockholm startat upp. Hon designar alla plaggen själv och första kollektionen har precis blivit klart. Och nu ska jag lansera, marknadsföra och sälja kläderna här i San Francisco. Ett härligt kul projekt att sätta tänderna i! Ta dig en titt på: www.saratogatrunk.se.
Om man översätter Saratoga Trunk till svenska betyder det; stor koffert för damer. Namnet har alltså inget med staden Saratoga som bara ligge en kvart ifrån oss... Hör av dig när du vill uppdatera garderoben med Saratoga Trunk-plagg :-)

Spicy Szechuan Chicken, Prawns with Honey Walnuts och andra godsaker blev det till middag på Hunan Garden. Det är fantastisk gott med hemlagat, men ibland är det underbart smarrigt med restaurangmat... 
Olivia is turning 8. Pyssel, pyssel och inbjudan som kom iväg till alla hennes tjej-klasskamratet. Det blir hoppande på Jump Sky High, tårta och pizza i slutet av mars! Kan väl inte bli bättre. Kolla in alla underbara papper, påsar och band - så roligt det är att göra kort när det finns så mycket att välja på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar