lördag 5 mars 2011

Nedvarvning en fredag...


Fredagar är helt klart bästa dagen på hela veckan! Inga läxor att göra och inga tider att passa! Utan "BaraVara" tid :-) Vi tog cyklarna upp till Stanford, kolla in atleterna som tränade friidrott, tittade på simträning i stora poolen och sen till shoppingcentrat och favoritköttbutiken - Schaub´s. Lite andra butiker hann vi också titta in i, bla Kiehl´s hudprodukter. Älskar när butikerna mutar och skickar med massa extragåvor. Idag fick vi en gossig fullpackad nessesär på köpet! Ett par härliga sommarskor fick också plats i cykelkorgen - nu kör vi liksom nercabbat (öppet i tårna) här i sommarvärmen!
 Sen korkade vi upp rosa bubbel och myste i baren i köket. Lite goda ostar, grönsaker och dipp, nötter och chips och lite kyckling i gräddsås. Yummy yummy! Sen filmtajm! Vi hade fått The Social Network med Netflix i veckan och alla utom Olivia var riktigt laddade för denna film om Facebook! Den får dock bara 3 stjärnor av 5 möjliga, för den var inte så värst bra. Men kul att se och mycket kul marknadsföring för Palo Alto! Lite lätt möra efter veckan, som synes!

Fakta om The Social Network:
The Social Network är en amerikansk film från 2010 i regi av David Fincher. Filmen handlar om uppkomsten av webbplatsen Facebook och dess grundare Mark Zuckerberg. Zuckerberg porträtteras av Jesse Eisenberg. Filmen belönades med fyra Golden Globe bland annat i kategorin bästa dramafilm 2010. Den var även nominerad till åtta Oscars och vann tre av dessa.
Handlingen kort då: 
Harvardstudenten Mark Zuckerberg blir dumpad av sin tjej Erica Albright och i ilskan går han hem och super sig full medan han som hämnd skapar en sajt där man kan betygsätta universitetets alla tjejer. Facemash som han kallar det blir starten till Facebook, som han sedan programmerar ihop på en dryg månad, bara 19 år gammal.

Men i och med sajtens explosionsartade popularitet skapas osämja om vem som var med och kom på hela grejen och vilka som ska föra kolossen framåt. Och parallellt med de oerhörda framgångarna får vi följa hur det börjar knaka i fogarna mellan Mark och vännen Eduaro Saverin, samtidigt som flashforwards visar hur Facebookgrundaren blir stämd från två olika håll på mångmiljonbelopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar