måndag 1 november 2010

Nu kör vi; Trick or Treat


Var ska jag börja... Vilket härligt kaos det varit de sista dagarna!
Fredag morgon - Halloween kostymen är nedpackad i barnen skolväskor och väldigt pirriga beger de sig till skolan. På eftermiddagen får de byta om och sedan går stapeln av för Halloween Parade. Olivia & Philip tyckte det hela var grymt cooolt! Så här såg det ut på Walter Hays - Olivias klass, samt skolans rektor Mary (Giants-kostym) med Olivias fröken, Mrs Ketcham.


Nedan är Olivia och kompisen Kayla och Fille ses ihop med Skelettet Nils och Barack Obama.

Barnen nedan går över skolgården och visar upp sina kläder. Till höger en bild på GODIS! Amerikanskt fokus - få i sig så mycket socker på så kort tid som möjligt... Sugar Sushi hade jag aldrig hört talas om innan Olivias klass hade Halloween-fika. Det sött överallt!

Idag anlände även familjen Martin i Palo Alto. Glada i hågen begav vi oss alla ut på stan, käkade god och mysig på Cheesecake Factory samt inhandlade kostymer till Milla, Marius, Henke & Tine!

På lördagen blev det en svensk-middag med vänner från gamla goa tider; McKinsey & Co är gemensamma faktorn. Här hela gänget; från vänster Linus, Henrik, Jörgen,Yvonne, Jenny & Tine.

Söndag 31 oktober: Alla helgons dag!
Om du inte visste så Alla helgons dag en kristen högtid som firas till de dödas åminnelse. I Sverige är alla helgons dag en allmän helgdag som infaller lördagen, tidigast den 31 oktober och senast den 6 november.
Vi började dagen med en frisk promenad på Dishen för att sedan inta Stanford med massa svenska familjer, brännboll och picknick. Sol sken och eftermiddagen var underbar.

Men sen till dom viktiga sakerna för dagen:
Halloween Costume! Så här snygga blev vi!


Vårat område i Palo Alto är känt för att få hit många Trick or Treatare, folk tar bilen hit för att kolla läget. Vid 19-snåret när det börjar skymma går folk ur husen och vandrar runt i området. ALLA är utklädda, även vuxna. Barnen fick en hel kasse godis med sig hem. Och mest eftertraktat är det att gå till Steve Jobs hus och busa. Här ser ni lite härliga bilder från spektaklet...


Trick or Treat - fakta!
Bus eller godis från engelskans trick or treat är en dörrknackningstradition i samband med firandet av Halloween, liknande påskkärringar på påsken. Traditionen är vanlig i engelskspråkiga länder, men har på senare tid spridit sig även till andra länder i världen. Utklädda i skrämmande maskeringar går barnen runt och knackar dörr. När någon öppnar säger barnen "bus eller godis" och därefter måste den boende antingen bjuda de maskerade dörrknackarna på godis alternativt pengar, eller riskera att bli utsatt för ett bus av barnen i form av ett practical joke. I USA och Kanada är det en av de viktigaste traditionerna under Halloween. År 2005 planerade enligt National Confectioners Association 85 procent av de vuxna i USA att bjuda på godis i samband med traditionen, och 93 procent av barnen i USA planerade klä ut sig och knacka dörr på Halloween.
Puh, nu är det måndag. Allt är över. Allt pynt är bortplockat och upp plockas nu julsaker. Jösses vilket pådrag för bara 3 h "Trick or Treat".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar