onsdag 17 november 2010

Sportdag, Jordan och Tryout


Sport Day! Barnens skola har titt som tätt tema-dagar och då klär barnen ut sig. Det har tidigare varit röda, blåa, gula och gröna dagen. Idag var temat SPORT! Redan kvällen innan pysslades det med kläder och grejer. Så här fina blev det! Underbart när kidsen verkligen går in för sin utstyrsel! Så klart, båda ville vara Svenska fotbollsspelare! (PS. Hajjar ni, kl är 07.00 på bilden, och mina barn är uppe, pigga och längtar till skolan - snacka om att de trivs!)

Philip kommer efter sommaren att byta skolan och flytta över till Jordan som är en Middle School för 6-8 th grade. Jag fick idag en tour av skolans rektor och jag blev mycket imponerad. Tänk att mina barn får förmånen att bli skolade här! Tre tydliga mål berättade rektorn om.
Goal 1; Enhance student achievement through a focus on instructional differentiation.

Goal 2; Implement our study skills framework at each grade level via teams and parent communication.
Goal 3; Maintain a positive school climate by building partnerships within and between our students, staff and parent communities.

Har insett att min ugn/spis inte är så dum! Ovanför spisen finns värmelampor. Dom är supermysiga att tända på morgonen, så blir det härligt mysigt och varmt vid frukostbordet! Men bäst är dessa lampor för att få degar att jäsa! Idag blev det verkligen tryck i bullarna.... Här en hederlig svensk fika efter skolan, med kardemummabullar och mjölk!

På kvällen var det dags för Philip att gå på Soccer Tryout. 3 dagar på raken ska han visa upp sig för 3 fotbollstränare. Tränarna väljer sedan ut vilka killar de önskar på sitt lag (blåa, vita eller röda teamet, där blåa är det bästa) Mellan 50-60 kids fightas om platser till de tre lagen. Tufft, hårt och raka rör kan man väl säga. Tror inte att det får gå till på detta sätt hemma i "lagomlandet" Sverige. Men här är det bara att foga sig i reglerna och köra så det ryker. Ungarna lär sig tidigt att visa vad går för och att ta för sig. The American Way, liksom! Jag vet att denna tuffa skola kommer att betala tillbaka sig senare i livet, men visst är det hårt! Imorgon är sista dagen för tryout och om någon vecka vet vi hur det gått för Philip. Om han får fortsätta med fotboll eller inte....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar