fredag 5 november 2010

Mode och böcker


När det gäller mode, kläder, design och annat modernt var min bild att det är i USA allt händer. Här finns allt. Här finns det senaste. Men ack, så fel jag hade! Amerikaner klär sig verkligen trist! De är mer eller mindre helt ointresserade av vad de har på sig. Gympadojjor, shorts och t-shirt gäller för de flesta; barn, mammor och pappor! Sällan någon klär upp sig. Så mina högklackade skor, kavajer och glittriga toppen hänger fint i vår Walk-In Closet :-)) Men en kul butik finns här som ni i Sverige nog ännu inte fått! Butiken med det svåra långa namnet - Abercrobie & Fitch. Oooh I like!

Rutigt, flanelligt, goosigt och rätt ungdomligt. Och dom har grymt snygga kassar, mer som en väska med tjocka tyghandag. Köpte skjorta och parfym idag. Synd att inte dofter kan upplevas genom datorn (medn snart kommer väl 4-D till våra datorer), för denna luktar supergott! Ligger 1:a på parfym-listan över USA mest sålda! Intresseklubben antecknar :-))


Men det ni ska anteckna är istället alla böcker Philip numera plöjer galant på engelska. The Sign of the Beaver blev utläst igår. Boken var den första som hela klassen skulle läsa och den har varit tung. På gammel-engleska och riktigt svårläst. Historien utspelar sig i kalla USA på 1800-talet med sjukdomar, sköld, skog och fattigdom.
Kort resume om boken av Philip; - Pojken Matt och hans pappa bygger en stuga i skogen i Maine (nära New York). Pappan ska vandra tillbaka till Quinzy för att hämta upp mamman och småsyskon. Matt får under denna tid vara ensam i skogen. Under perioden av lång väntan för Matt, händer det massa saker, bla att han träffar en Indiankille, Attean, och får insikt i Indianernas kultur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar