torsdag 3 januari 2013

Happy Healthy New Year 2013!

Hey! Long time no see...
Funderar på detta med blogg? Skriva eller inte skriva? Men kanske kul att blogga trots allt. Och hoppas att främst morfar, farmor och farfar gillar att se lite bilder på barnbarn och sin familj "over there" hi hi! Så, lets give it a try, och se om det kan bli några roliga inlägg. Januari får blir "prova-på-månad"! Anar dock att det inte blir varje dag som under vårt första år i US, utan snarare något litet varje vecka...

Idag är det den 3 januari och det känns alltid så fräsch och nytt så här i början på året. Imorse fick julen dansa ut och julgran, pynt och röda toner fick lämna oss! In mer våren istället. Så här vitt är numera vårt vardagsrum nu...

 
Men nyss var det jul och då satt vi i samma rum med en juliga julgran och delade ut julklappar! Alla blev väldans nöjda med årets paket; tv-spel, nagel-kit, solglasögon, cheese plate, Abercrombie-kläder, massage-spa och inte minst våra nya fina kaffekoppar som varje morgon numera får bjuda på nybryggt kaffe eller te. O-et var dock slut så Olivia går under E som i Ericsson.... 
När julafton var över hade vi sikte på skidåkning i Tahoe! Den 25:e dec ägnade vi oss åt att inhandla kraftiga varma boots för att möte snö i Kirkwood, vilket inte är helt lätt att hitta i soliga Californien. Av en underbart hjärtlig familj, Brown-Stefanski, blev vi inbjudan att komma och bo i deras "cottage" och åka skidor i härliga backar på 9000 feet. Förutom oss, bodde ytterligare en familj, Orumchian´s i stugan plus lite kompisar och annat kul folk från Palo Alto! Philip och Olivia njöt varje sekund: kompisarna Jack + Kasra samt Nessa gjorde trippen superkul! Skidåkning är helt suveränt men personligen tycker jag det är ganska läskigt att fara till Tahoe, som bara ligger ca 3 1/2 timma från Palo Alto. Man behöver nämligen ej ha vinterdäck, trots att det är riktigt isigt vinterunderlag. Tänk er, solbrille-prydda San Francisco-dudes i shorts på snöiga väg.... Snökedjor är ett krav, men bara att de ska ligga i bagageluckan! Vacker resa, men på helspänn.










  











'
Väl hemma väntande en riktigt stor nyhet. "Permanent Resident of United States of America". Dé ni! 
- Congratulations on becoming a permanent resident of the United States of America. On behalf of the president of the United States and the American people, we welcome you and wish you every success in the United States".
Detta innebär att vi innehar "Green Card" och kan nu leva och bo i landet utan att en arbetsgivare "sponsrar" vår vistelse här. Men egentligen är skillnaden inte gigantisk, största fördelen är att vi slipper köa i tullen när vi landar på amerikans mark.... :-)
Och sen blev det nyår! In med det nya och ut med det gamla! Ring klocka ring, såg vi på via SVT Play kl 15.00 och skålade i skumpa och käkade hummer a´la Sweden.  Solen sken och vi korkade upp i vår fina trädgård.
 
Nyråsförmånen att bo i ett annat land är att nyår firas ännu en gång... kväll var vi hemma hos norska Silje och Alf ihop med många goa glada norska och svenska familjer: bla Worsoe, Carlsson, Sunnerås mm och totalt ett gäng på minst 40 vuxna och en hel hög med kids. En himla trevlig kväll med massa god mat, glada skratt, champagneprovning, frågesport och smällare... 
 


 

Nu är det torsdag, lovet börjar gå mot sitt slut. Men soliga dagar förgyller vår vardag och med spänning ser vi framemot 2013. Undra vad detta år kan ha i åtanke för oss Ericsson´s på amerikansk mark. Men man kan väl summera det hela med:
"We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year´s Day" 

Gott Nytt År och på återseende! Kram från Yvonne, Jorgen, Philip & Olivia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar