torsdag 17 januari 2013

Life Is A Project!

Jag ääääälskar verkligen projekt! Dom har en tydlig början och ett solklart slut. Dom kan vara långa: husköpar-projekt, plugg-projekt, arbets-projekt eller dom kan vara korta som rensa-posten-projekt eller städa-ur-garderoben-projekt. Hur som, du vet alltid när det är klart.... Hos oss dräller det av olika "projects". Märkt uttalet: "praaaaject" som det heter på Amerikansk Engelska, vilket Philip korrigerar mig på, allt som ofta! Ibland är mamma´s engelska bara för pinsam om man är 12 bast....

Denna gång är det Olivia som har ett skol-projekt; "Differentiated Explorers Project" om Juan Crespi. Kort beskrivning: "Father Juan Crespí (March 1, 1721 – January 1, 1782) was a Majorcan missionary and explorer of Las Californias."

Olivia får välja hur hon ska presenterar sin upptäcksresande: Poster Project, Life Sized Explorer/data sheet, Log/letter eller Movie. Olivia valde att göra en poster och det tycker jag är superkul! Fram med pennor, pappor, skärmaskin, sax, pappersark osv. Efter mycket pyssel blev Olivia stolt och klart med sin poster om Juan Crespi!

Vad Olivia mer har gjort i skolan idag är: Code Red Drill. 
Hemma i Sverige gjordes brandövningar på skolorna och görs säkert fortfarande :-). När vi kom hit fick Philip och Olivia deltaga i Earthquake Drills för att veta exakt vad man ska göra om en jordbävning slår till. Igår var första gången Olivia deltog på en Red Cod Drill, vilket handlar om säkerhet utifall en skola blir "attackerad/shooting" såsom Sandy Hook Elementary School blev strax innan jul. Så Olivia och hela skolan hade besök av the Palo Alto Police Department och man iscen-satte ett liknande överfall. Barnen fick lära sig hur man bäst skyddar sig i klassrummet, fick ställa upp bord framför dörren mm. Lite läskigt tyckte nog Olivia. Inte för jag tror man kan vara beredd på en situation som denna, men nog är det bra att barnen får höra om säkerhet och hur man ska agera.
Denna bild från TV-medier har etsats sig fast på närhinnan efter den sorgliga skjutningen strax innan jul...
Nu till något helt annat. Glas! Kolla in våra nya vattenglas. Så smart med "chalk-bord" på framsidan, där man skriver med krita vem som dricker ur glaset. Perfekt, då vi alltid är förvirrade över vem som druckit ur vilket glas.... Finns på en kulig butik som heter World Market som har allt mellan himmel och jord. När det kommer till kritor så är dom alltid trixiga att skriva snyggt med, men i US finns ju det mesta! Hittade coola och fancy chalk-board-pennor att använda till glasen...

Tänkvärt för dagen:
Livet är en resa och man vet aldrig var som händer imorgon....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar