måndag 14 januari 2013

The Cold "Flu" season is here!

Oj oj oj, man tror nästan det handlar om liv eller död när man tittar på nyheter om årets influensa i USA! "Flu Season: 47 States Report Widespread Outbreaks" säger ABC News och Boston har drabbats 10 gånger värre än förra året. 
Så frågan är: ska man ta "flu shot" eller inte? Min tanke är alltid - man ska härdas och behöver därmed utsättas för lite skit... Men efter research hos svenska och amerikanska vänner så har ALLA tagit sprutan. Va tusan, vi tar den! 

Sagt och gjort, i lördags eftermiddag drog vi till lokala "Apoteket", dvs CVS, men dom var slut på vaccin. Vidare till nästa ställe, som heter Walgreens. Slut där med! Tjejen i kassan var dock himla schysst och tipsade om att hon precis hört att dom fått in ett gäng doser på ett annat Walgreens, ett par mil bort... Snabbt in i bilen och vidare till El Camino för spruta! Jippie, här fanns det några doser kvar. Efter att vi registrerat oss i kassan fick vi info om att det är "for free"! Hörde faktiskt på nyheterna att Google´s grundare (Larry Page) beslutat att "sponsra" barn i Californien så att alla ska kunna få sprutan. Inte dåligt! Sprutan in i vänster arm, och nu ska vi väl hålla flunsan borta denna vinter!
Nästa heta ämne denna vecka, har varit kylan... Brrrr idag var det -2 C kl 7.30 am på termometern. Det är galet kallt för att vara Palo Alto. Vit frost på gräsmattan hör inte till vanligheterna och i morse när Olivia och jag cyklade till skolan såg vi att vattnet i vår lilla fontän hade frusit! Huga. Men tro inte att amerikanska kids skippar shorts.... Men vi fryser som små räkor och roas inte alls av detta kalla väder :-) Nu längtar vi efter värme. Tur i alla fall att solen skiner, det gör att temperaturen lätt stiger över 20 C vid lunch tid.
Helg innebär mycket basket och det är himla kul! I söndags såg vi en dam-basket-match på Stanford Maples Pavilion. Matchen var slutsåld på biljetter, då Stanford spelade mot Cal som är det stora motståndaren här i området.
På läktaren!
Färgranna tungor efter Cotton Candy!
Tyvärr förlorade tjejerna, (55-67) men det gör inget. Superkul att få sitta på nära avstånd och studera spel, skott, rebounds, defence och strategier... Let´s go Card!

Helglyx = Popovers!
Dessa supergoda frallor, scones, bullar eller vad man nu ska kalla dem har vi bakat flertalet gånger och är smarrig favorit. Busenkelt och så fina. Ägg, spelt-mjöl, mjölk och salt = that´s it! Sedan ca 30 min ugn och sen poppar de över så här tjusigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar