fredag 18 januari 2013

Be Strong. Exercise!

It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
.........
Så här glada är gänget över att det är Fredag idag!
Veckan nyhet!
Det är kul att göra en titt i backspegeln
och fundera över vad man minns från veckan.... Helt klart har Lance Armstrong stuckit ut, och hans erkännande om doping inför Oprah Winfrey har varit väldigt hett på nyheterna under hela veckan. 
I måndags gjordes i hemlighet en inspelning där Armstrongs "The Big Lie" blev bekräftat. Visst känns det himla sorgligt att denna stora idrottman har hållt på med "professionell doping" under så många år. Samtidigt har han överlevt cancer och cyklat vidare i livet... Ta en titt på intervju där han bla säger "Doping didn´t felt wrong" - scary!
Träning, sport, workout, powerwalk....Vad du än gör så är det ju så nyttigt för oss! Det känns sorgligt när droger, fusk och pengar blandas in. Vad kommer nu att hända med bla hans cancer-fond "Livestrong Foundation", alla människor han har stämt under sin väg till toppen... "-Armstrong Wasn't Just a User, He Was the Organizer".
Kort fakta: dd 1971, vunnit 7 Tour de France, 2012 fråntogs han alla medaljer, 1996 diagnostiserades med testikelcancer vilket även spridit sig till lungorna, magen och hjärnan, 1998 gjorde han comeback inom cyklingen, 2005 den 24 juli la han cykeln på hyllan....

Nog om cykling och vidare till disco-fever och zumba! För mig är träning nämligen rena hälsodrogen! Mitt motto när vi flyttade till Californien vad att slänga gymkortet i soptunnan och utnyttja all solig utomhusträning som finns runt knuten. Och så har jag gjort: massa löpning, många boot camps, tennis, golf, intervaller på Paly osv. Men första dagarna i januri kände mig himla energifattig och något nytt behövde injiceras. Jag signade upp för 1 månads träning på gymmet Uforia! Japp, det är som eufori för mig - galet glad efter bara en veckas träning. Jag har hunnit testa: Fever, Revolution, Zumba och GRIT! Shit vilken energi, lycka och glädje.
 
Det är så vanligt att träning är något ont som bara ska göras - 1 timmas pina! Men jag är riktigt imponerad av detta gym. Inte nog med att lokalerna är ljusa och fräscha, en kall handduk + fruktspett kommer tjejen från repan in och serverar efter passet. Alla redskap som hantlar, stepbrädor mm är framplockat när man kommer till passet. Instruktörerna är kunnig, serviceminded och pigga... Zumba var roligast - show, skön musik, stora leenden. GRIT var tyngst då det innehöll massa vikter och Revolution var svettigast... Tänk att träning kan vara så kul, energiboostande och kick till himmelriket, dvs Me Time: Treat Yourself and Boost Your Mood.




Nu ser vi framemot helgen som är extra lååång. På måndag har barnen ledigt från skolan då vi firar Martin Luther King, Jr. 


Dagens tänkvärt:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar