söndag 27 januari 2013

Go local!

Soul search, raw food, organic, mindful eating.... Helgens happening är ett Detox-event med SWEA som jag ska gå på. Philip frågade i bilen i fredags: -vad är egentligen en detox? Intressant fråga. Färskpressade juicer på morot och broccoli och lite gröna teer, är väl det första man kommer att tänka på! Min bild är att bli ren på insidan. Utsidan är lätt att skrubba med tvål och schampoo men hur gör man en rengöring av de inre organen, såsom lever, njurar, tarmar osv? Jo, genom att tänka på vad vi stoppar i oss. 

Medans jag drog iväg till Saratoga för att lyssna på dietisten Pernilla, tog Philip, Olivia och Jörgen en sväng till Howie´s Pizza i Town & Country och mumsade på pepperoni and cheese pizza. Olivia poängterade, vi åt faktistkt en sallad också....

Detox-eftermiddagen blev en mycket intressant eye-opener då det är nästan läskigt hur mycket skit vi utsätts för varje dag. I luften, i hudkrämer, i vattnet, i maten, i kläderna, i det mesta finns massa gifter... Men jag kommer nog aldrig bli någon 100%-ig "pure person", och gå "all in" när det gäller detta område, utan man får nog räkna med att utsättas för en del. Dock gillar jag att plocka russinen ur kakan och ta med mig några sunda tankar. Tänk local - handla frukt och grönt efter säsong som är närproducerat och ej besprutat. Det är en lätt grej för oss då "Farmers Markers" finns runt hörnet. 

Jag kommer också att titta efter organic - för då vet ska man kunna lita på att tex fisk/kött är från djur som fått bra kost och inte är matade med snabbväxande preparat som gör att tex våra barn snabbare kommer i pubertet. Chiafrö, olivolja, cocosolja, flaxseed kommer vi att se mer av här hemma. Och så klart nötter, färsk frukt, färsk fisk och främst lax och massa färggranna grönsaker. Gluten spås bli nästa stora allergi-utbrott såsom mjölk- & laktosintolerans varit tidigare... Familjen här hemma är lite skeptisk, men intresserade och provsmakar gärna. Men lugn, svenskt smågodis kommer fortfarande snaskas, om det dyker upp!

Från detox till en helg med sport! Ett gäng basketmatcher och träningar har vi hunnit med. Likaså har kidsen gjort "photo shoot" i basketkläder. Resultat får vi se om några veckor.
 
Här är Olivia med sina gulliga basket-tjejkompisar: Rachel, Charlotte, Olivia, Madu och Raveena. Philip ser vi nedan i full action när han snor bollen från motståndarna.



Sol, sol och sol. Till om med barnen njuter av att sitta ute. Visst är detta livet på en pinne....



Tänkvärt så här på en söndagskväll.... Du har kanske bara ett liv, se till att njut av det och gör det bästa av varje dag!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar