tisdag 28 september 2010

Svenskarna favoritämne: Vädret!


Visst gillar vi att prata väder. Här känns det ganska onödigt att prata om just vädret, för det blir verkligen soligt varje dag. Vi landade i Californien den 14 juni och sedan den dagen har vi inte sett en enda droppe regn. Vissa dagar kan det vara mulet på morgonkvisten, men till lunch har det ALLTID klarnat upp! Normalt blir det 3 klädbyten på en dag för det är verkligen stora temperaturkskillnader :-)) (Bilden ovan är tagen kl 06,52 på den knallblåahimlen från vår balkongdörr.)

Morgon! Vi stiger upp strax före 07.00 och då är luften klar och frisk. Temperaturen ligger mellan 10-13 grader. Så när vi traskar till skolan är det lite ruggigt och extra tröja åker på. Jeanas eller långa byxor har barnen inte haft en enda gång hittills. Vi ser många barn med fingervantar på när de cyklar. Igår köpte jag faktiskt vantar till kidsen - för nu har is-rinken öppnat....

Middag! Vid lunch-tid skiner solen för fullt och värmen kommer glidande. Att sitta i solen och käka lunch funkar för det mesta, men sista veckan har även jag fått inta skuggan. Och det hör inte till vanligheterna hehe! Nu är det shorts och linne som gäller. Fram mot 15-snåret känns det som varmast så när barnen kommer hem vill de ofta sitta inne och käka lite mellis.

Kväll! Här blir faktiskt kvällarna väldigt friska och temperaturen faller ganska snabbt. Runt 19-snåret får man sätta på sig kofta eller snurra en filt om axlarna. Middagsmaten äts ibland ute, ibland inne. Men när man är borta på middag är man alltid ute och det blir faktiskt riktigt kallt. Men som sagt - nu är det högtryck. September är en av de varmaste och finaste månaderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar