måndag 6 september 2010

Fredag, lördag, söndag....

Härligt med helg! Nu kändes det riktigt skönt att vara framme vid lite ledighet. Fredag är bästa dagen på veckan - tycker hela familjen Ericsson. Glada i hågen traskade barnen iväg på morgon och hade roliga ämnen på schemat! Philip med sin fiol och Olivia med ett leende!

Och jag hade min första dag i skolan - som Bibliotekarie! Japp, något ska varje förälder göra på skolan och bland böckerna kanske jag kan tillföra något som ny i amerikanska skolvärlden. Mitt uppdrag är att närvara 1h/v och sköta in/utlåning samt sortera böcker i hyllor och hjälpa barn att hitta sina favvo-böcker. Jättekul att vara med. Gail är tanten som är kung i bibblan. Hon är toppenskön och läser härliga sagor för barnen och guidar dem bland history, fiction och annat.

Efter morgonen på Bibblan var det dags för fredagslyx. Att fixa fötterna och tårna! Riktigt riktigt skönt och se så fina tånaglarna blev :-)) Alla gör det här! Det gäller ju att vara snygg när man går i flipflop dagligen. På fredagseftermiddagarna har Olivia sin fotbollsträning och hon börjar bli en attans cool fotbollstjej!

Lördagen blev en klipp-dag! Jörgen provade lokal frisör i Palo Alto och det blev hur fint som helst! Sen middag hos familjen McIntoch. Bill & Becky fixade fantastiska ribbs och vi hade med hemmagjord chokladkaka. Men på kalas var även Mary & Mark Larson. Härligt att lära känna nya människor varje dag!

Söndagen blev en sovmorgon för barnen och Jörgen och jag tog oss upp till Dishen och en powerwalkade. Bästa starten på dagen! Lunch intogs på gräsmattan framför Stanfords huvudentre. Jag älskar denna plats. Freesbee, fotbollar, kaffe, inköpt burgare och goda böcker....hm härligt!

Sen middag med en ny svenska familj; Oscarson´s. På Walter Hays skola finns nu 5 st svenska familjer varav 4 jobbar på Sony Ericsson. Vi känner oss nu ganska hemma i Sony Ericsson-maffian då de på skolan trodde vi hörde dit då vi heter Ericsson i efternamn..... :-)) En låång härlig middag och bubblade ända fram till 23.30 och det hör inte till vanligheterna här. Amerikanska middagar slutar alltid kl 22.00!

Nu ska vi ladda för Labor Day och ytterligare middag ikväll. BBQ med familjerna Mullin och Vort. Livet e´en fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar