torsdag 30 september 2010

Färgrik lyx varje dag!


Färska jorgubbar, nyskördad vattenmelon, vindruvor, hallon, avocado, sparris och mango äter vi varje dag. Tänk att det är odlat och plockat av farmare precis nästgårds och vi får äta detta varje dag. Våra kroppar boostas av c-vitaminer i mängder. Det måste ju göra att vi klarar oss från infektioner hela vintern? Se bara vilka fina grönsaksdiskar och frukthögar man möts av vid varje mat-shopping. En njutning både för ögat och gommen.


Och några höstdepressioner finns inte så långt ögat kan skåda.... Ändå pratar man här om S.A.D dvs Seasonal Affective Disorder (SAD), also known as winter depression or winter blues. Hur är det möjligt att folk i soliga Californien kan råka ut för något sådant? Min teori är istället att allt socker som kropparna bombaderas med här kan leda till deppighet! Solen, ljuset, värmen och miljön här är ju helt fantastiskt. Californikarnerna skulle testa att uppleva en svensk vinter när det regnar på tvären, blåser storm och slaskar halt. Då finns det kanske orsak att drabbas av en down-period i humöret :-))

Men lite socker behöver vi i högsommarvärmen. Så idag har vi bakat Magic Bars - mycket mer sött och amerikanskt blir det inte.... Mumsfillibabba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar