tisdag 7 juni 2011

Sveriges Nationaldag!

All school read! All school, all day, pajamas and pillows welcome! Med sovsäck och favoritnalle var Olivia extra laddad för denna läsiga mysdag. En härlig tradition - att under sista veckan i skolan ha en hel läsdag. Högläsning, egen läsning, egen bok, skolans böcker, serietidningar... ja, vad som helst bara det är läsbart. Olivia´s fröken hade verkligen fixat och förberett och gjort plats för barnen och tagit bort alla skolbänkarna. Bara att sprida ut kudde och täcke och hoppa ur skorna och sen chilla hela dan!

Men den stora händelsen denna dag är ju såklart den Svenska Nationaldagen.
Men hallå, hur firar man den? Du gamla, du fria - hur många av er där ute i stugorna har sjungit den idag? Flaggan i topp - jo visst! Men mer då? Norrmännen firar sin 17:e maj med dunder och brak, lika så amerikanernas 4th of July. Men helt ärligt vet jag ej riktigt vad nationaldagsfirande innebär. Tänker mest att det numera är en ledig dag och man hoppas på sol, så man kan var ute i trädgården och fixa! Hur som, vi firade med extra kladdig kladdkaka och Sverige-tröjor.

Lite fakta om Nationaldagen, sitter inte helt fel...
Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är sedan 2005 en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 - visste du det? Även 1809 års regeringsform utfärdades den 6 juni.
Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 som dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen även en salutdag, och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag.

Go Sweden, go! Go girls, go! Silicon Valley är ju ett otroligt hett område just nu. Bolag som Twitter, Facebook, Apple och Groupon finns runt hörnet. Likaså gör vi - 3 st begåvade, innovativa, kreativa och drivna kvinnor. Här spånar vi vilt kring framtida möjligheter, på trevliga Rosewood! Ett startskott kanske?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar