lördag 11 juni 2011

Hurra.... det är sommar!

Sommarlov - innebär inga läxor, sovmorgon, åka till Sverige, vara uppe länge på kvällarna, cykla, picknicka, ha kul med kompisar! Och för mig innebär det; inga lunchlådor som behöver fixas........... Jippi! För 10 månader sedan, såg det ut så här. Och det har det gjort varje morgon, sen september 2010.

Räknade ut att barnen har nog gått runt 150 dagar i skolar och det innebär att jag har packat runt 300 lunchlådor i år. Jag måste säga att det är "skit-tråkigt" att stå i köket kl 6.30 och koka pasta, steka bacon, skära grönsaker och ordna frukt! I slutet blev det mer och mer mackor. Dessvärre är inte skolmaten så värst bra här. Man kan välja hot lunch i skolans regi, men det har aldrig barnen gillat! Mest bara bröd i form av pizza, bosco stick och annat sunkigt. Så nu blir det sommarlov även för mig :-))

Och första dagen på sommarlovet var bara att chilla! Philip var på ett kalas på Jump Sky High med alla sina killkompisar, då gick Olivia och jag och bada och gjorde några laps i vår pool i Rincornada Parken. På eftermiddagen var det dags för Olivia att gå på kalas hos tjejkompisen Nessa. Däremellan blev det mys och läs i trädgården. Så skönt att bara vara........

Ungspannkaka! Philip kom hem i veckan och undrade vad ungspannkaka var? Kompisen Nils i samma klass hade nämligen berättat att det var det absolut godaste han visste i matväg. Så här käkar vi vår allra första ungspannkaka. Men det blev nog lite mer fläskpannkaka för vi körde i lite bacom. Så gott, ihop med lite svensk IKEA Lingonsylt :-) En gammal klassiker som nu definitivt får ta plats på köksbordet! Men Philips favoritmat är ändå fortfarande sushi.
På kvällen var det mamma & pappas tur att gå på kalas: Bollywood Extravaganza! Oj oj oj så spännande. Vad ska man ha på sig då? "Wear colorful comfortable attire, jevels slippers and saris, beads and bangles..." Långt inne i garderoben hittade jag en klänning från just Indiska och den fick det bli. Lynn som hostade partyt hade gjort ett fantastisk jobb och hela huset var dekorerat i indisk touch. Som surprice kom ett gäng dansare, som hade uppträtt i Vita Huset", och vi fick sedan lära oss bas-stegen i dansen. Vi hade hur kul som helst!!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar