onsdag 8 juni 2011

Fifth Grade Promotion Ceremony


Skolavslutning hade vi kallat det på svenska och tänkt på "Den blomstertid nu kommer", en proppfull Sticklinge skolgård och ska det blir sol eller regnskurar. Men så blev det ju inte år.... 
Alla dagar är man oerhört stolt över sina barn. Idag är jag extra extra stolt över Philip. Han har klarat av ett helt år i skola utanför Sverige, på ett helt nytt språk, i en helt ny miljö, med helt nya människor. Och han har gjort det glimrande. Han var enormt laddad inför dagens ceremoni och mycket väl förberedd. Det hela började redan kl 6.15 när han vaknade och kom rusade och undrade om han skulle duscha...(har aldrig hänt att han är uppe före 3 avryckningar av täcket någon tidigare morgon). Duschad med gele i håret, nystryken skjorta, pappaknuten slips och kavajen på blev han frukostens snygging. Sen bar det äntligen av till skolan. Hela familjen uppklädda.

Fotograftid var bokad till 8.04 am (här är man mycket exakt av sig) och hela familjen fick vara med hos fotografen - singelbilder på Philip och porträtt på hela Ericsson maffian. Sedan var det också uppställning för ett mäktigt skolfoto av alla 5th graders.
Skolgården var oerhört fint iordningställd helt i svenska färger - nää, blågult är även Walter Hays färger. En härlig skolavslutning tog fart i form av Fifth Grade Promotion Ceremony. Allt precis så som det ska vara, när det är på amerikanskt vis, med pompta och ståt!

 
 Schema för ceremoni var mycket väl förberett av skolans personal;
Processional - drygt 100 st 5e klassar tågade in på skolgården
Pledge of Allegiance - handen på hjärtat och blicken mot flaggan och alla lästa högt - så amerikanskt det någonsin kan bli och mycket respektfullt.
Principal´s Remarks - Mary, skolans rektor höll ett underbart tal till alla eleverna.
Student Memories - alla studenterna gick fram en och en till talarstolen och i mikrofon tackade för sin tid på skolan. Det var så häftigt, roligt och rörande...
Så här såg det ut när Philip intog talarstolen.

"This has been my frist year at Walter Hays. I have learned very much, but the best thing have been lerarning to speak English. I really want to thank my teathers and all the staff, they had helped me a lot. Thank you Walter Hays"

Efter talet var det diplom- och armbandsutdelning! Här syns Philip bli omkramad av sin klassföreståndare, Mrs Kerscher.
 
Här under syns Philip ihop med skolans Principal, Mary Bussmann.

Oj oj, med tårar i ögonen kan jag bara säga; LYCKA över mina fina pojk :-)
 
Inte bara en stolt mamma utan även en stolt pappa till dessa fina barn fanns så klart på skolgården en dag som denna!
 
Flera småsyskon fick vara med och kolla in storebröder och syrror och bli förberedda på vad som komma ska. Mycket väntan dock och lite myror i rumpan... Här syns Olivia ihop med glada tjejkompisarna Kristen och Raveena.
Efter en 2 timmars lång ceremoni blev det kakor och saft i en park brevid skolan och hejdå kramar och sen vidare för alla barnen till City Beach Party för lekar, spel och annat kuligt. Klädbyte!
Dagen har inneburit mycket förberedelser, bla har Jörgen och jag känt att vi vill tacka Mrs Ketcham och Mrs Kerscher lite extra, då de är anledningen till att Philip och Olivia fått en fantastisk start på sitt amerikanska liv. Det gjorde vi i form av: A taste of Sweden! Japp, IKEA fick det bli och lite blandade svenska godsaker som lingonsylt, pärlsocker och Dajm hihi. Ett långt tackbra skrev vi också ihop - man tar ju seden dit man kommer. Jag är nämligen mäkta imponerad av alla personliga tack-brev som både barnen har fått från lärare och personal den sista veckan. Jättekul!

Och jordgubbstårta ska man firas med - en dag som denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar