söndag 5 juni 2011

Frelörsön....

Vi snackar tempo! 4 fotbollsmatcher, 2 födelsedagskalas, 1 pizzaparty, 1 biofilm, grillinvigning, middagsbjudning, bronsmedalj, farsdag-middag, tappad tand, hemmagjorda maränger, löprunda... 


F som Fredag, Farsdag, Fiol & Fille.
 
Efter att ha bott snart ett år i BBQ-landet inser vi att 1 grill inte räcker. Så nu har vi kompletterat och Jörgen gillar den skarpt! Grillarnas Rolls Royce med extra allt :-) Med rosa skumpa invigdes den! Vädret har varit för j-ligt den sista tiden så vi parerade in premiären innan thunderstroms & heavy rain drev in. Det blev kalasgott. Tonfisk, lax, vita fiskar och lite sparris... 5 poäng till grillen och lika många till grillmästaren! 
Och när familjen för en gång skull var samlad passade vi på att fira Fars Dag! Faktiskt så äger fars dag ej rum förrän 19 juni, men då kommer vi att spendera dagen på Alcatraz med kusiner från Göteborg. Så istället uppvaktning idag :-) Vi har fixat en toppenfin fotobok till Jörgen med foto från vårt första år i USA - från det att vi stod på Arlanda med 9 resväskor den 14 juni 2010 till det att vi äter en mycket speciell middag i San Francisco för 2 veckor sedan. En minnessamling som heter duga!

Och lite andra godsaker måste förgylla fredagen;
hemmagjord vaniljglass i nya glassmaskinen. Och smarrig rosa polka-maränger blev pricken över i-et!

Men stora händelsen denna fredag var så klart musik-konsert i skolan. Alla 5th Grade barnen var uppklädda i vitt och svart och lite pirrigt var det allt....
Vilket jätte-arrangemang! Hela skolans aula (kalas MP-room) var fullt med barn, lärare, och föräldrar. 5th Graders stora uppvisning och 4th graders spelade blockflöjt och 3th graders fick komma in och lyssna. Aulan var proppfull. 
Och nog kändes det väldigt skönt att denna dag nu var kommen och att fiol-träningen snart är över. För helt ärligt, så är nog fiol inte Fille´s framtid :-) Till nästa år har han valt att gå i kör och sjunga - spännande!

Ja just det, Olivia var ju på kalas på eftermiddagen också. Klasskompisen Madeleine hade värsta tjejpartyt på en hårsalong och Olivia kom hem som en Pop Star i håret och blåa naglar! Tror ni hon trivdes!

Puh, gissa om vi sov gott denna kväll...............

För att stiga upp i ottan och spela soccer i spöregn. Stackars killar, dom var helt dyngsura och förlorade på kuppen med 6-3. Och regnet fortsatte hela dan, så fotbolls-avslutningen utomhus flyttades inomhus och blev ett härligt Pizza Party! Här syns nästan hela grabbgänget och lite sköna föräldrar som vi trivs väldigt bra ihop. Jörgen avtackade tränaren Jim och coach Carol med ett trevligt tack-tal.
Lördagen fortsatte med soccer i regn men nu en vinst. Hurra, 6-0. Det var dom verkligen värda! En trött och kall Fille kom hem, men efter en snabb dusch bar det iväg på bio med polarna Kasra, Nils och Jack för Fille medans vi andra 3 gled in på en supertrevlig oplanerad middag hos Laili och Kim samt Lynn & Bob. Egentligen skulle vi varit på mega-partajet Bollywood Extravaganza med 120 pers, men som dessvärre blivit inställt pga ruskväder. San Francisco har slagit alla regnrekord denna vår, sämsta vädret på 129 år... Folk är i chock här just nu!
Söndag och soccer, soccer och soccer.
I och med att Palo Alto Soccer Club är arrangörer av helgen turnering måste alla hjälpa till så Jörgen begav sig tidigt till fotbollsarenan och fick checka in lag, kolla dubbar i skor, registrera domare osv... Philip hade match och grabbarna vann igen. Wow, 3-0. Dags för spel om bronsmedalj. Men innan det; dags för barnkalas för Olivia, på temat Star Wars och Prinsess Leia kom på besök och målade alla tjejernas ansikten. Olivia önskade att bli målad som en hund...
Dags för spel om 3 plats! Segeeeeer, fotbollskillarna vann sista matchen med 3-2 och de kom alltså 3:a i hela turneringen. Helt underbart och dom var så lyckliga. Säsongen har nämligen bara inneburit förluster för dem, så det riktigt glittrade i ögonen och medaljen var såååå uppskattad :-)
Vid 6-snåret landar en trött familj Ericsson i huset. Olivia har bara ett problem. En tand som hänger på ett tunt snöre i munnen. Hon vickar, vickar och vips är den ute!!! Bra det, för en ny syns redan bakom :-) Undrar just om tandfén kommer att besöka oss i natt?

Godnatt från Palo Alto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar