söndag 12 juni 2011

Mood and food at its best!


Fondue! Bland det godaste och mysigaste som finns.... När vi ska fira i familjen, eller ha en extra god lång middag, då kommer fondue-grytan fram hos familjen Ericsson. I Göteborg, på Lidingö och i Palo Alto. Idag vill vi fira extra extra mycket då barnen har lyckats så bra under sitt första år. Så vi tar oss till en restaurang som bara har fondue på menyn! Här syns Philip skåla i en alkoholfri Strawberry Daiquiri.  

Vilken dröm - bara fondue; till förrätt, till varmrätt och till dessert! La Fondue i Saratoga! Och något som är extra roligt med denna krog är att ägaren är gift med en kvinna som är från Sverige, så han har stenkoll på oss när vi kommer, möter oss i dörren och behandlar oss som om vi vore Kung & Drottning av Sverige.
Så här säger Wikipedia om favoriträtten Fondue:
Är en schweizisk och fransk maträtt som består av smält ost som serveras i en gemensam gryta (caquelon) över en liten brännare (rechaud) och äts genom att doppa långskaftade gafflar med bröd till osten. Det lanserades av en schweizare på 1930-talet och blev populär i Nordamerika på 1960-talet. Sedan 1950-talet har namnet "fondue" varit generaliseras till en mängd andra rätter där mat doppas i en varm vätska, inklusive choklad fondue, där bitar av frukt doppas i smält choklad blandning, och Fondue Bourguignonne, där bitar av kött kokas i het olja.

Vi körde fullt ut idag! Och mycket wild and crazy...
Ostfondue till förrätt som bestod av Cajun-kryddad Cheese. En spicy och smarrig ost som verkligen gick hem hos barnen. 

Till huvudrätt valde vi Cooking Method; Lobster Bisque, en vätska som har smak av hummer och sherry, som en gudomlig hummer soppa! Olivia åt detta med sked, för hon tyckte det var väääääldigt gott :-) I denna bas doppade vi många olika bitar från olika djur; Teriyaki Sirlon, Pacific White Shrimp, Wild Kangaroo, Alligator Tail, Chicken Japoneaise & Buffalo. Snacka om modiga och roliga val! Alligator var nog det mest udda, som en kraftig kyckling med smak av vit fisk....

Och till dessert blev det chokladfrossa med en blandning av Milk Chocolate och Chocolate Fudge där vi bla doppade jordgubbar, banan, marschmallows, cookie dough, muffins och vindruvor! 

Nu snackar vi helkväll med FONDUE och full i magen! Så en promenad i byn Saratoga satt finfint på kvällskvisten! Se den mysiga julbelysningen som sätter mysprägel på huvudgatan. Oj oj vilken helkväll. Vi satt i nästan 4 timmar och pratade, njöt och smakupplevde! Häftigt och moget att en 11-åring och en 8-åring njuter lika mycket som vi................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar