tisdag 22 juni 2010

Tutors, pool och Nola´s

Idag är en Stor Dag! Barnens tutors (privatlärare) skulle komma för första gången.... och det har funnits lite pirrighet inför detta de sista dagarna! Men världens gulligaste damer anlände kl 09.00. Philips fröken heter Phoebe och Olivias fröker heter Tricia. För Philip började dagen med att en kort presentation av sig själv - på engelska! Sedan blev det verb, hänga gubbe, prata maträtter, sammansättning av ord mm. Även läxa blev det med att komma ihåg sitt eget hemtelefonnummer samt ett "spelling test" till på onsdag. Olivia fick lära sig nya ord, rita, ljuda samt titta på bilder och berätta. De höll på ända tills kl 12 och då var barnen lätt matta :-)) Men oj oj oj vad mycket barnen lärt sig på en dag! Jätteduktiga. Nu äntligen blir det fart på språket - både Philip & Olivia längtar tills de pratar engelska flytande!!!
Efter denna intensiva start på dagen fick det bli ett svalkande dopp i poolen. Här dyker Philip från trampolinen i Rincornada Parken. Känns helt suveränt att ha ett stort poolområde bara 5 min promenad hemmifrån.
På kvällen hade vi middag på restaurangen Nola´s med Jörgens jobbkollega Toby Burton. Detta blev en intressan middag då Toby kommer från England, hans fru från Australien och nu bor de i Indien. Mycket olika uttal på engelska med andra ord....

2 kommentarer:

  1. Vi är glada över duktiga skolbarn. Roligt att barnen tycker om sina fröknar. Vi vet ju att barnbarnen är väldigt ambitiösa och det är vi stolta över.
    Snygg dykning som Philip presterade. Han berättade om den på telefonen, men jag visste inte att den var så stilren.
    Hoppas få en bild på Olivia när hon simmar. Och Mamma och Pappa också.
    Stor kram från oss i Götet.

    SvaraRadera
  2. Hej Dag! Jättekul att ni följer oss på bloggen - då får ni full koll på våra dagar här:-)) Olivia vågar sig ut på mycket djupt vatten nu och simmar lätt 50 meters poolen. Snart får vi köpa simglasögon, då de är mer under vatten än över :-)) Kram på er

    SvaraRadera