onsdag 30 juni 2010

Flygfrakt från Sverige


Nu har vårt första lass med kartonger anlänt! 40 flyttkartonger med kläder, trodde vi! Lite annat dök upp också såsom golfvagnar, flytvästar, pälsmössor osv. Vi har riktigt bra med garderober och utrymmen för kläder så allt får plats utan problem. Och jag har turen att få ha en Walk-In Closet; vilket måste vara A Girl's Best Friend! Härligt välorganiserat är det nu! I USA hänger man även kläder i garaget, som är utrustat med väggfasta garderober. Perfekt! Philip fick med sin amerikanska flagga från Sverige som nu sitter fint ovan sängen!

På eftermiddagen skördade vi vår första egna lime. Vi har ett limeträd i trädgården och det känns mycket exotiskt! Och efter tips så landade limen i en Corona som vi avnjöt till grillningen. Livet är toppen!

måndag 28 juni 2010

We feeling hot hot hot....

Idag har det varit uppemot 40 grader varmt i Palo Alto. Riktigt hett om öronen, med andra ord :-) Men fortfarande är vi svenskar och njuter av sol & värme till 100%. Så värmen stoppade oss ej ifrån att kolla bilar och vandra i bergen!








Och nu till den stora frågan; Kommer det att bli en BMW, Audi eller Porsche som andra bil i familjen?
Tjejerna röstar på en BMW (cab vill vi gärna ha) och killarna går för en Porsche. Blir intressant att se vem som kommer att vinna bil-valet?

Vi tillbringade förmiddagen på något som heter Stevens Creek och här finns alla bil-firmor i en låååång rad. Lite häftigt att alla är samlade på samma ställe. På BMW-butiken kom personalen och bjöd på pizza - skickade med oss en hel kartong hem...
Efter bilrundturen mötte vi upp Ekstrands som tog oss upp i bergen till Foothills Park och på en lättare vandring i underbara berg. Området Foothill får bara beträdas av folk som är boende i Palo Alto. Så vackert! Vi tog oss upp till utkiksplatsen och härifrån kan man se hela bukten. Och mammor på händer är inte var dag.... Kul med ännu en gymnastisk mamma :-)))


söndag 27 juni 2010

Grillpremiär

Lördag i Palo Alto! Härligt med lite ledighet efter en intensiv vecka. Lördag förmiddag begav vi oss igen till Stanford University och gick deras guidad tur. Helt underbart mysigt och intressant att få bakgrund kring skolan. Bla fick vi veta att kyrkan - Memorial Church - har totalt målats med 22 000 olika färgnyanser. Efteråt tog vi en sväng bort till den sportiga delen av skolan. Här finns massor av stora idrottsarenor; tennis, soccer, american football, simning osv. Vi tjuvsprang lite på friidrottsarenan!

På kvällen hade vi premiär BBQ tillsammans med familjen Ekstrand. Jörgen drog igång utegrillen och fixade finfina hamburgare till barnen och sirloin steak och massa goda grillade grönsaker. Sara och Mats hade med sig härliga hembakade chiabatta-bröd, egna citronen och hemmagjort lemonad. Mums mums! Och tack Sara för fantastisk inledning i vår gästbok - du har lagt ribban högt nu :-))

fredag 25 juni 2010

Stanford - en av världens vackraste skolor!

Jag är helt frälst i Standford University! Det är ett helt fantastiskt område för att vara en skola. Stanford University öppnades den 1 okt 1891 och det tog över 6 år att bygga skolan. Det var Jane & Leland Stanford som byggde skolan till minne av sig ende son Leland Jr som dog i tyfus bara 15 år gammal. De ville göra något gott för "others people´s children". Idag går det drygt 15 000 studenter på skolan. Vi tog bilen hit med packad picknick-väska. Vi började i Stanford-shoppen, härliga gosiga sportkläder till hela familjen. Barnen valde basket-shorts. Vi satte oss och käkade på gräsmattan framför huvudbyggnade, läste lite böcker och latjade lite boll. Sååå najs!
Efter det tog en tur till Walter Hayes, skolan som barnen skall börja på. Vi hälsade på damerna på kontoret och sa hej samt kollade att allt var rätt kring vår registrering till skolan. Och yes, allt är korrekt. Vi är verkligen lyckliga för att få tillhöra Walter Hayes då skolan är enormt högt rankad här. Den 20 augusti är det dags för Popsickle Welcome - dagen då barnen får redan på vilken fröken det fått samt vilka klasskamrater de får gå med. Skolan börjar den 24 augusti här.
På kvällen hade jag mitt allra första SWEA-träff och mötte tjejer som är boende här i grannskapet. SWEA är ett nätverk för svenskor (bara tjejer får vara mé) som bor utomlands. En mysig kväll med fika och bekantskap med 4 nya tjejer runt Palo Alto. Dom hade alla bott här länge (14 år) och gav mig tips om allt från radiokanaler till mobilabonnemang...

Och på hemmaplan gissar jag att ni alla dricker nubbar och sjunger små grodorna nu! GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

torsdag 24 juni 2010

Varmkorvsföreställning, filmjölk och jobb

Idag har vi varit på teater! HOTDOG Suppertime Shows! Barnen som går på Art Summer Camp visade upp vad det lärt sig på teaterlektionerna. Det hela blev föreställningen Busy Town som bygger på böckerna av Richard Scarry. Till detta serverades Hot Dogs (men Philip & Olivia valde hamburgare istället:-)) och vi satt på filtar utomhus och tittade på allt under bar himmel. Det var riktigt kul och mysigt. Alice & Nils tog oss med på detta kuliga äventyr!

Filmjölk är något vi saknar här!!!! Så idag fick jag ett kit med burkar och culture av Sara. Så nu ska vi ha levande bakterier i kylen och äntligen få njuta lite svensk filmjölk! Här finns bara extremt söta och sliskiga yoghurtar som barnen redan tröttnat. Ska bli spännande att se om jag kan få det att överleva....
Och lite jobb-möte har jag också fått åka på. Träffade Linus och Dag Syrrist på Four Seasons och pratade Sustainability då de vill att jag ska projektleda event i Amsterdam i september. Jättekul projekt och smickrande - men får vänta lite tills barnen är varma i kläderna och up & running i skolan.

onsdag 23 juni 2010

Pyssel, shopping & tennis

Idag blev det en riktigt pysslar- & fixar dag! Vi åkte till Bed, Bath & Beyond i Mountain Viem och shoppade loss på köksgrejer. Så nu är dammsugare beställd (så tråkigt men så efterlängtat...), mixer, grillpanna och massa fiffiga saker. Sen åkte vi mot IKEA i Palo Alto och hittade ett Kontorsvaruhus för att inhandla pärmar, register, pennor och annat till undervisningen hemma! På hemvägen köpte vi underbar frozen youghurt som man fick dra fram själv som lösvikt! Paradiset!!!
Men sen blev vi tennissugna! Och det är verkligen härligt att kunna gå 5 min till parken där det finns 6 tennisbanor som man får utnyttja helt gratis. Alla spelar. Vi delar på de 2 nyinköpte tennisracketarna och ser verkligen framemot våra gamla som kommer om ca 1 månad och nu befinner så på en båt ute på stora havet!

tisdag 22 juni 2010

Tutors, pool och Nola´s

Idag är en Stor Dag! Barnens tutors (privatlärare) skulle komma för första gången.... och det har funnits lite pirrighet inför detta de sista dagarna! Men världens gulligaste damer anlände kl 09.00. Philips fröken heter Phoebe och Olivias fröker heter Tricia. För Philip började dagen med att en kort presentation av sig själv - på engelska! Sedan blev det verb, hänga gubbe, prata maträtter, sammansättning av ord mm. Även läxa blev det med att komma ihåg sitt eget hemtelefonnummer samt ett "spelling test" till på onsdag. Olivia fick lära sig nya ord, rita, ljuda samt titta på bilder och berätta. De höll på ända tills kl 12 och då var barnen lätt matta :-)) Men oj oj oj vad mycket barnen lärt sig på en dag! Jätteduktiga. Nu äntligen blir det fart på språket - både Philip & Olivia längtar tills de pratar engelska flytande!!!
Efter denna intensiva start på dagen fick det bli ett svalkande dopp i poolen. Här dyker Philip från trampolinen i Rincornada Parken. Känns helt suveränt att ha ett stort poolområde bara 5 min promenad hemmifrån.
På kvällen hade vi middag på restaurangen Nola´s med Jörgens jobbkollega Toby Burton. Detta blev en intressan middag då Toby kommer från England, hans fru från Australien och nu bor de i Indien. Mycket olika uttal på engelska med andra ord....

måndag 21 juni 2010

Father's Day, Farmers Market & bad

Söndag den 20 juni firar man Father´s Day i USA!
Och självklart måste man hänga på alla traditioner! Pappa Jörgen tycker det blir perfekt med 2 fars dagar. Så Philip & Olivia bestämde att pappa behöver nya tennisshort, så det fick det bli!
Men vi började dagen med en promenad till Farmers Market. Alla söndagar stängs California Ave av och "bönder" kommer på besök med sina godsaker. Mycket härlig färsk frukt & fina grönsaker, men även grillade kycklingar, blommer, färskt bröd, choklad, kryddor osv. Vi handlade med oss en god picknick-lunch från Mollie Stone´s och gick till Rincornada Park. Här blev det tennis och massa bad & simträning! En superskön eftermiddag med massa varm och god sol.
Sen gav vi oss på jakt efter en grillpanna för inomhusbruk...inför kvällens middag. Inte helt lätt att hitta för här grillar ju alla utomhus. Istället blev det stekning i traditionell panna med klyftpotatis. Mums mums! Det är en upptäcksfärd varje gång i matbutiken - idag fick vi fatt på bakpulver, mjöl och socker så nu kan vi baka cupcakes :-)

söndag 20 juni 2010

Midsommar i Sveadal

Nu har vi firat Midsommar! En vecka före er i Sverige... Vi åkte till Sveadal som låg vackert på i kullarna in the middle of nowhere :-) Våra vänner Linus och Jenny drog med oss på denna härliga tradition. Mycket var lika: svensk mat & buffe, klä midsommarstången, sång och dans runt midsommarstången. Men lite amerikansk tvist fanns det: kröning av midsommardrottningen!
Riktigt härligt att sjunga Små grodorna, Nationalsången och Vi äro musikanter samt käka köttbullar, lax, färskpotatis och färska jordgubbar. Jättekul att träffa nya härliga (svenska) människor! Så här såg det ut!
I år var det lite mindre folk än vanligt då det svenska kungabröllop lockade folk - fick höra att en storbildskärm monterats upp i San Francisco och att många svenskar följde sermonien den vägen. Vi var ett gott sällskap om 20 vuxna och 10 barn. Visst tänke man tillbaka på våra tidigare midsommrar vid Sticklingebadet... Men det här kändes hur kul som helst!
Glada barn och vuxna överallt!

lördag 19 juni 2010

Tennis, bibliotek & IKEA

Tänk, vi har bara varit här i 4 dagar men känner oss redan som locals! Verkligen ett gott tecken på riktigt hög trivselfaktor! Idag tog vi en morgontur i området - barnen på cykel och jag med löpardojjor. Verkligen ett toppensätt att få koll på alla gatorna här.... Middlefield, Embarcadero, Ramona, Bryant, Addison osv. Sen snabbt byte till tenniskläder och bort till vår favorit-park Rincornada. Där spelade vi en timme tennis med Alice & Nils och spelade in de nya Wilson-racketarna. Dom var toppenbra! Vi tittade in på barnbiblioteket (här kommer vi hänga många timmar i början för att få fart på språket...) och sen till Coupa Cafe för en härlig waffels-lunch!
Dagens uppdrag var att handla gravad lax och hovmästarsås till morgondagens midsommarfirande. Så på eftermiddagen ställde vi in GPS-en på IKEA. Haha, bara 7 min resa. Barnen tyckte det var roligt att vi har närmare till IKEA här, än hemma i Sverige. Och visst såg IKEA ut precis som i Stockholm. Vi hittade laxen och fick även med fina barstolar till vårt kök. Kvällen blev en mysig middag runt vår köksö som barnen älskar att hänga på....


torsdag 17 juni 2010

En helt vanlig torsdag...

Dagen började med ett pool-dopp hos Bob...
Tillsammans med Nils & Alice begav vi oss till ett helt underbart hus i området - deras vänner Bob & Lynn bor här och lånade deras pool när de befann sig på jobb & summer camp. Spännande att glida in i ett av områdets finaste och största hus och låna poolen. Här är folk verkligen godhjärtade :-))

Sen blev det lunch på Howies och vi boxade maten! Här är det verkligen helt ok med dogibags...så bara att plocka med hem det man inte orkar! Sen iväg till Mikes Bike och inhandlade cykelhjälmar till barnen. Här är det lag på hjälm precis som i Sverige. Och lite mer härliga sportprylar gled med - nya tennisrack, playgame-balls och fotboll. Glada barn, en stund :-))
Kvällen avslutades med en promenad till California Ave där en mumsig japansk middag avnjöts. Barnens nya favvo-dryck är Ramune...

Och här får ni se vad vi också bekantar oss med just nu; gasugn + spis samt diskho med malkvarn och galet många kranar :-)) Spännande!

En ny dag i Palo Alto

Vi har bara varit här i 2 dagar men redan känns det som hemma!
Hur häftigt som helst och helt tack vare familjen Ekstrand som tar ut oss på härliga äventyr! Idag har vi hunnit med studsmattor, fondue-lunch, tennis och grillad tonfisk med massa kul barn-stoj....

Kl 10 tog vi en promenad hem till nya kompisarna Alice & Nils. Vi hoppade in i deras 7 sitsiga Volvo (känns ju som hemma:-)) och åkte till Santa Clara där studsmatte-borgen ligger. Detta var ett galet paradis för barnen, dvs studmattor överallt tom på väggarna! Här spelade vi Dodgeball och hoppade tills vi blev yra i huvudet!









Sen blev vi ju smått hungriga och åkte till Nils favoritrestaurang Shabuway som ligger i Mountain View. Här åt vi en grymt god lunch a la fondue-style!









Sen bar det av hemåt för snabbt klädbyte och tennis. Bara 2 min från vårt hus ligger Rincornada Park som innehåller en stor pool, tennisbanor, lekplatser och härliga gräsmattor för fotboll, grillning mm. Här blev det en timmes tennis för kidsen.

På kvällen blev det middag hos Sara & Co med tacos för barnen och utegrillad tonfisk för oss vuxna. Härligt gott! Helt enkelt en suverän andra dag i Palo Alto