torsdag 25 augusti 2011

Back-to-school


Här vet man ingenting när det är dags att börja skolan - förutom datum & tid! Inte vilken lärare man ska få och inte heller vilka klasskamrater man kommer att vara med. Varje år är det likadant. Och jag tycker det är toppen. Alla barn blir liksom nya och därmed försiktigt och har lite fjärilar i magen.
Philip har gjort en stor "transition" även detta år. Förra året var det att hoppa från svensk skola och 3 klass till amerikansk skola och 5th grade. I år är det att lämnat gamla skolan Walter Hays och börja på Jordan Middle School, i 6th Grade. Här går nu 1024 barn och det är en stoooor skoooola! Han kom i en klass med 25 barn varav 3 var barn från Walter Hays. Alltså mestadelen nya kompisar. 1:a dagen var i tisdags men redan på måndagen skulle barnen infinna sig på skolan på eventet: Bike Safety Event & 6th Grade / New Family Welcome. Sagt och gjort, nu är cykeln registrerad hos polisen, hjälmen reglerad, stödet fixat och nya klassen är inspanad och fröken hälsad på! Hon verkar toppenbra, ung och organiserad.
Philip har en klassföreståndare dvs Advisery Teacher och hon heter Mrs Zabel. Hon kommer att undervisa i Language Arts och Social Studies. Sedan har han även Core Teachers som är Ms Bloom. Hon kommer att lära honom Science och Math. Sedan ingår stundenterna i 7 Wheels och kommer alltså snurra runt på; Industrial Tech, Computer Lab, Guidence, Home Ecc (hemkunskap och syslöjd) och Drama... Hur kul som helst.

Nu får Philip helt klara sig på egen väg till skolan. Denna veckan har han gjort det på cykel ihop med nya kompisen Victor, som är en svensk kille precis hitflyttad från Singapore.

Olivia har nu börjat 3th Grade och det var pirrigt värre.Hon fick reda på vilken fröken hon skulle få i fredags. Och det blev en helt nyrekryterad lärarinna; Mrs Rocha. I tisdags, kl 8.20 prick, var det dags för uppställning utanför dörren och först då fick Olivia se vilka andra barn hon kommit i samma klass som. Efter att ha hittat sin desk i klassrummet studsade alla barnen ut på skolgården och gjorde flaggceremoni och sjöng nationalsången. Sen tillbaka och helt vanlig skoldag. Hon hade fått praktisera skrivstil (cursive) gjort namnlekar, lite matte och ätit lunch. Allt hade gått finfint.
Och även jag ska bli student. Har kommit en på "enstaka kurser" på Standford University. Helt otroligt va! Kul ska det bli. I mitten av september drar mina studier igång och det är fokus på Marketing & Communication. Det kommer allt att se bra snyggt ut i CV´t framåt :-) och sen är det en underbart vacker skola att få äran att utbildas på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar