söndag 21 augusti 2011

Back in Town - Napa & Sonoma weekend

Oj oj, det har varit mer än fullt upp, att hålla ordning på blogg-dagboken har blivit lagt åt sidan. Nu ska det bli skrivande av. Men kanske på lite annat sätt - mer fokus på "stora händelser" och inte på vardagsfixet. Ni vet ju redan hur vi lever här på dagarna; skola, sol, surdeg, soccer, bbq, softboll, Stanford, Walter Hays, San Francisco osv.
Denna gång vill jag berätta om vår underbara vin-dal; Napa Valley samt Sonoma County som bara ligger 1 1/2 timmes bilfärd från vårt hus. Vin, vinrankor, fantastiska restauranger, härliga bagerier, relaxade människor, sol, vingårdar och palmer, se kullarna bakom Olivia på bilden. Jag blir helt lyrisk i denna del av Californien. Napa ligger inåt land och har betydligt varmare än vad vi har i Palo Alto. Vackra berg höjer sig runt vingårdarna och naturen är grön & skön. 

Vi hade till förra söndagen blivit inbjudna till en amerikansk familj på BBQ
- Tara & Ben Sharp - vilka vi egentligen inte alls känner. Vi tog oss upp lite tidigare och gjorde en övernattning på Marriot Hotel och hade en superskön eftermiddag med poolbad och bara familjemys. Sen blev det eftermiddagschampagne hos May-Britt och Denis i St Helena. Titta på persikorna som May-Britt har i trädgården.... Helt ljuvliga & solmogna. Här fick vi även serano ham som Philip är helt tokig i.
 
 
Sen tog vi oss vidare till byn Calistoga och ett spa-ställe som heter Solage. Kändes nästan lite som danska Skagern när vi kom dit - cyklar som tog runt gästerna ibland husen och supercharmiga små stugor som fungerade som bungalows. Här åt vi middag. På underbara Solbar. Väl på plats insåg vi att krogen fått stjärna i Michelin Guide. Och det märkes på både råvaror, tillagning och service. Bland det bästa jag varit på..... Och miljön var så fin. Kvällen till ära hade vi fullmåne... Magiskt! Pricken på bilden är alltså fullmånen :-)
Dagen efter blev det frukost på Blue Pacific i Yountville - en hederlig amerikansk med Pancakes, Scrambled eggs, Omelette, Sausage, Bacon, Hash browns and Toast... Yummy yummy och en rejäl start på dagen. Sedan vidare till underbara Bouchon Bakery. Här köptes det godsaker till eftermiddagens stora partaj, BBQ i Sonoma. 
Sen körde vi över kullarna till Sonoma County och det tog ca 1 h. Jättevackert. Väl hemma hos Tara & Ben blev eftermiddagen sååå mysig. Poolbad för barnen, äppelplockning för alla, rosevin från Capture Wine och alltså från deras egen Vineyards i närheten och massa glada skratt. Precis så här skönt och avslappnat ska man spendera söndagarna. Jag är lycklig och glad över alla trevliga och positiva människor vi lär känna under våra resa här :-)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar