tisdag 22 februari 2011

Softball för lilla loppan!

Kolla träffen!
Sporter i Californien är väldigt säsongsbetonat. På hösten är det soccer, runt jul är det basketball och hockey och nu på våren är det bla dags för baseball, lacrosse och softball för tjejer! Olivia har kommit med i ett softball-team och var grymt taggad inför första träningen. En ny handske + en softball var inhandlat. Ihop med 10 andra små 7 - 8 åringar satte de full fart med pitcher, catcher, springa mellan baser och mycket mer. En helt ny sport för familjen att lära sig. Bäst att läsa på...
Softboll är en lagsport som spelas med boll och slagträ. Sporten har likheter med baseboll men skiljer sig på vissa punkter, bland annat större boll, mindre spelplan, kortare matcher, ingen "pitcherkulle" och inga överhandskast. Även brännboll och boboll hör till samma typ av idrott. Softboll uppkom av ett spel skapat 1887 av George Hancock, men nuvarande benämning och definition härstammar från 1926.
 
Softboll är den mest populära deltagarsporten i USA. Ungefär 40 miljoner amerikaner spelar minst en match softboll per år. Softboll spelas i över hundra länder i hela världen. Tävlingsmässigt spelas softboll på högre nivå, exempelvis i Olympiska spelen, enbart av damer. Sporten kommer dock, tillsammans med baseboll, att strykas från programmet inför Olympiska spelen i London 2012.

Det defensivt spelande laget har nio spelare på plan:
Pitcher - Kastar bollen till slagmannen
Catcher - Fångar bollen bakom slagmannen om denne inte lyckas slå iväg bollen
1:e basman - Står vid första bas
2:e basman - Står vid andra bas
3:e basman - Står vid tredje bas
Shortstop - Står mellan andra bas och tredje bas
Leftfielder - Står ute på vänster sida av planen bakom infield för att ta lyror
Rightfielder - Står på höger sida av densamma
Centerfielder - Står i mitten av det stora fältet bakom infield.
Mycket nytt att lära för mamma nu.... Riktigt kul!

Frukt, frukt, frukt!
Det är verkligen helt underbart att varje dag äta pinfärska jordgubbar, hallon, blåbär osv. Nu har apelsiner med navel blivit extra fina och titta på dessa superfräscha clementiner. Det är bara att mumsa och hålla magen i trim och bacillerna borta. We like!

Ren och fin bil!
Efter helgens äventyr till Tahoe var bilen riktigt attans skitig. Vad att göra? Tvätta förhand? Näe. Jag ringer Miguel och han kommer förbi och tvättar, polerar, dammsuger och våttorkar. För 20 bucks..... Under tiden är jag med Olivia på softballen = väl utnyttjad tid. Kan inte bli bättre. Se vad fin den blev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar