måndag 14 februari 2011

Happy ♥ Day!

 
Förberedelserna har varit många och långa! Valentine´s kort till alla klasskamraterna har producerats. Kläder har valts ut i god tid - rosa såklart! Tom diskussion om läppglans på skoltid har kommit upp - Olivia såklart. Och nu var det då äntligen dags. Olivia klev upp tidigt glad i hågen och Philip kom också upp ganska lätt. Frukosten serverade gosedjur och Valentine´s kort, på amerikanskt vis.
(Ovan syns Olivia med sin box-påse att förvara alla Valentineskort i. Till höger är det Olivia med kompisen Kristen)
I skolan var det Valentine´s party och totalt godisfokus. Bara sötsaker. Så här såg det ut sista halvtimman av dagen i Olivias klassrum.
Valentine´s Day eller Alla hjärtans dag är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.
Firandet av ett helgonet Valentinus började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter - något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin. Hur som, det är stort, det är kommersiellt, men väldigt fint! 

Approximately 141 million Valentine's Day cards are exchanged annually, making Valentine's Day the second most popular card-sending holiday after Christmas..... 

Men vi hade mer saker att fira denna dag! Philip is turning 11. Jovisst, lite i förskott firade vi honom för imorgon är det så mycket på schemat så bäst att passa på när hela familjen är samlad :-)
Presenter är alltid lika härligt!
En splitter ny Mac Book Pro damp ju ned för någon vecka sedan. Den är han glad och stolt över varje dag. Nu fick den bli kompletterad med Officepaket. Han fick även "kurs på Apple" som han nu ska gå på, "One to One with a Trainers". Alltså datakurs med Apple-personal (snart kan Fille har kurs med oss andra här hemma). Sedan fick han också en baseball handske + boll. Lillsyrran ska ju börja spela softball och hon har utrustning som brorsan varit lite sotis på.....

Kvällen avrundades på restaurangen Max´s som har upplägg likt Vallmans Salonger, alltså sång under middagen. Köket bjöd även på Happy Birthday sång och söt minitårta till födelsebarnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar