fredag 11 februari 2011

Playdate, pyssel och pladask!


Maximalt välmatchad playdate med familjen Orumchian. Barnen heter Nessa och Kasra. Nessa går i 2:an som Olivia och Kasra går i 5:an som Philip - perfekt! Vi hängde kvar en stund på skolgården och hoppade rep och killarna spelade Baseball. Sedan gick vi hem till oss på lite "hederlig svensk fika" bestående av nybakat bröd, fruktsallad och glass. Härligt ute i solskenet...


Happy Valentine´s Day
Just nu är det fulla förberedelser inför Valetine´s Day som infaller måndag den 14 feb. I båda barnens klasser har fröknarna beslutat att alla barn ska ge kort till alla. Detta innebär att Philip nu skriver 23 kort till hans klasskamrater + klistrar in godis + skriver personliga små hälningar. Och Olivia gör exakt detsamma! "Hope you have a Valetine´s Day that makes your hart extra Happy" osv... Jättefint. På måndag blir det även party i skolan på eftermiddagen och massa rosa kläder på kidsen! Kul att man här fångar upp alla dessa små fina dagar! Men det är inte lika roligt hemma på vårt matbord. Färg, pennor, stämpar överallt!


- MAMMA, kom NU! Det är vatten på mitt golv...............överallt!
Philip skrek som en galning. Och jag rusade upp. Jovisst, det var väldigt mycket vatten på hans golv. Det hade runnit från toan ända in i garderoben. Och det berodde på lite för mycket papper. Så allt kom liksom tillbaka, upp ur stolen och ut på golvet! Vad blir lärdomen? "Det är bättre att spola en gång för mycket än en gång för lite"! Toastolarna har lite annan konstruktion än hemma i Sverige och vattnet/spolningen slutade aldrig. Fick för hand stänga alla det hela. Och torka, torka & torka!

Citizen of the Day!
I Olivias klass väljer fröken varje dag ut en tjej och kille som får vara hennes extra ögon. Man ser så ingen trillar och slår sig, man hjälper till med papper i klassrummet, håller ordning på klasskamraterna så de ej pratar för mycket och är en extra assistent till fröken under dagen. Mrs Ketcham hade nu valt ut Olivia. Med stolthet roddade hon dagen och fick denna stjärna som belöning! Jag tycker lärarna är riktigt duktiga på att involvera barnen och låta dem får extra ansvar. 


Känns som jag blivit med småbarn igen! Mata, mata och mata och hålla koll på tiderna. Här syns nymatad vetesurdeg, rågsurdeg och filmjöl.... Det gäller att hålla fart på kulturerna :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar