lördag 5 februari 2011

100 days of School!

Exakt fredag den 4 februari har barnen avverkat 100 dagar på Walter Hays! Detta firade skolan med att göra fina gula hattar. Tänk vad tiden rusar förbi oss...

 
Och mera firande denna dag - min väninna Ylva fyller 40 något :-) Det blev överraskninglunch med 13 tjejer på Spalti Restaurant på California Avenue. Alla härliga löpartjejerna från Escandido-skolan var med + några till...
  
Och sen mera mat - promenad till Town & Country och en mysfredagsmiddag med familjen. Det är inte så tokigt att kunna gå till restaurangerna. Och idag åt vi på Calafia som har en intressant bakgrund. Det är Charlie Ayers, som även är kock för alla anställda på Google, som driver och komponerar menyerna på Calafia. Han har kommit ut med en härligt receptsamling som även innehåller spännande information om hur mat påverka oss och ökar energi i både huvud och kropp.

Och ändå mera mat - middag med 10 nya svenska bekantskaper. Bara tjejer. Alla svenskor - tänk vad många duktiga människor det finns i Sverige som företagen i Silicon Valley får hit! En pratig tjej-middag intogs och sen blev BIO! The King´s Speech. Oj oj, det var längesen jag var på vuxinbio kl 10 på kvällen. 

Filmen var oerhört intressant och lärorik då den bygger på verklighet:
Kung Georg V dör i januari 1936 och efterträds av den motvillige monarken Edvard VIII som abdikerar i december samma år. Prins Albert, hertig av York, står i tur och blir kung med namnet Georg VI. Han känner sig mycket osäker inför offentliga framträdanden, då han lider av svår stamning. Flera läkare misslyckas med att komma till bukt med kungens stamning, och då kallas logopeden Lionel Logue in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar