tisdag 19 oktober 2010

Sicka godingar!


Skolfoto!
Den allra första veckan i skolan togs det skolfoto! Detta hade vi glömt bort så det var en kul överraskning när kuvertet med skolfoto och klassbild dök i fredags! Se så bra korten blev! Och se vilka underbara barn vi har :-)) Nu inväntar vi även de fina skolkläderna som är beställa. Blåa Hood-tröjor med gula Walter Hays-tryck!

Fall Fest! "Just Sign Up" and "Just Buy It"
Redan första veckan på skolan hörde vi talas om Fall Fest Party! Nu börjar det närma sig. På söndag är det då dags - för skolan största Fundraising Event. Detta är en helt ny företeelse som jag aldrig varit med om tidigare. Föräldrar på skolan skänker (donerar) Parties och vi andra signar upp (köper) ett Party. På så sätt får skolan in en massa pengar som går direkt tillbaka till Walter Hays och vidare till lärarna och barnen! Tycker spontant att detta känns som ett mycket trevligt sätt att kunna ge en slant på - istället för att betala skatt. Vi vet exakt vart pengarna kommer att hamna!

Så idag hade jag snälla mamman Becky McIntosh över på fika och hon tipsade om alla roliga, mysiga och givande parties som jag ska signa upp mig för på söndag.
Så här ser boken, full med parties. Funderar på vilket som passar mig och familjen bäst. Kanske; Healthy Lunchbox Class, Family Bingo Night, Swedish Glögg on Christmas Tree Lane, Kitchen Tour in Old Palo Alto eller Tennis Round Robin. Nåja, varje party kostar en slant så vi får se vad det blir. Men det känns väldigt bra när alla pengar går direkt tillbaka till skolan.

Och sen blev det en fantastiskt trevlig lunch ihop med Charlotte. Ett tag sen vi sågs, men oj vad mycket vi hade att prata om i det varma solskenet. Här dricker vi vietnamesiskt kaffe som är gjort på Espresso och condence milk, vilket här står och drar. Kolla in det konstiga kärlet på toppen av koppen... Väldigt väldigt gott!

1 kommentar: