lördag 16 oktober 2010

Complaint Free and R.I.P


Jag har fått en ny kille i familjen. Han heter fortfarande Philip och är 10 år, blå ögon, kortsnaggad och gillar fotboll. Men något har hänt på insidan: Complaint Free. Wow!!! Jag är mycket imponerad av Philips nya attityd! I torsdags kom Jim Wiltens till Philips klass. Jim är en man som har "gjort allting" enligt Philip. Jim föreläser för 5th graders om kropp & själ! I veckan gav Jim eleverna i klassen en uppgift - att vara "complain free" under 7 dagar...
Här kommer lite Jim Wilson fakta:
- en vanlig "Svensson" klagar 30 ggr om dagen

- när man är glad motverkar man sjukdom
- är man glad påverkar man även omgivningen

- när man är arg blir man dum för då strömmar blod från hjärnan till musklerna på armar och ben
- när man är arg blir synfältet 10% mindre

- när man är glad sträcker man på sig och uppfattas som en "hög person"
När jag hämtade Fille från skolan var han en helt ny person. Positiv, glad, energisk, inga problem.... Jim har verkligen inspirerat till det bättre. Nu går Philip runt med ett armband som påminner honom hela tiden om att inte klaga! Nu går allt som en dans. Han får gärna ha armbandet varje dag resten av sitt liv!


Field Trip med Olivia till Art Center
Skolbarnen på Walter Hays gör mycket utflykter. Precis runt hörnet ligger Art Center och jag var med som voluntär på Olivias skolutflykt. Att studera konst från Haiti, beskåda konstnärer som samlade på specifik motiv i bilderna och kreera vykort blev fredagens uppgift. Jättekul att se hur kreative barnen är...
"- The Palo Alto Art Center (founded 1971) is a nationally acclaimed, regional visual art center whose exhibition program focuses on documenting - and celebrating - the art and artists of the San Francisco Bay Area.
"

När jag ändå var i skolan passade jag på att spana i barnen på lunchrasten. Fredagar är Pizza-dag på Walter Hays. Det innebär att de flesta barn väljer att käka av skolans mat (alla andra dagar är det medhavd lunch som gäller). Man väljer mellan cheese eller pepparoni och får med morötter + mjölk i en papperskartong. Pizzan levereras till skolan från lokala pizzabagaren; New York Pizza.
Rasterna för 5th graders innefattar Hand Ball! Detta är ett fartigt spel med en playground ball, som spelas mot väggen med händerna. Killarna käkar lunchmaten på 5 minuter för att ha tid att spela så mycket Hand Ball som möjligt.


R.I.P - Jag hade ingen aning om hur stort Halloween är i USA. Större än jul..........
Idag har familjen varit på ytterligare en Halloween-butik och införskaffat diverse pyssel som snart ska upp ute i trädgården. Vi började med att plocka upp och testa grejerna här inne. Rest In Peace (R.I.P) är budskapet och det ska vara grått, spökigt med mycket gravstenar. Vi bor mitt i smeten för att titta på spektaklet, så lite pynt måste vi ju få upp i trädgården :-)) Vi har även bakat ett Halloween-pepparkaks-hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar